Dragan Đilas zbog pretnji smrću podneo krivičnu prijavu

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas podneo je krivičnu prijavu protiv lica koje je preko društvene mreže Fejsbuk pretilo smrću njemu, njegovoj porodici i saradnicima, saopštila je SSP.

SRĐAN ILIĆ: Dragan Đilas. Foto: Srđan Ilić
Foto: SRĐAN ILIĆ / Dragan Đilas. Foto: Srđan Ilić

“Koga ti deliš na krezubu i elitnu… hoćeš da te nahranim metalnim kuglicama“, „5. oktobar se nikada neće reprizirati, ali će zato biti repriziran 12. mart 2003“, „sve ću vas poklati… i sve po kući u ženskoj obući od kolevke i kreveca pa do ispod zemlje“, samo su neke od zastrašujućih poruka koje je Draganu Đilasu uputio izvesni N.P, a piše u saopštenju SSP.

Kako se navodi, uz brutalne pretnje, N.P. je priložio i fotografije sebe naoružanog vatrenim oružjem.

Lider SSP Dragan Đilas ocenio je da dobijene pretnje jesu izazvane nedavnom tvrdnjom Aleksandra Vučića da opozicija političke protivnike tretira kao „krezube“, jer potpisnik pretnji citira upravo te rečenice iz teksta predsednika SNS-a.

Advertisements

„Te stalne podele koje nameće Aleksandar Vučić, praćene agresijom i huškanjem ljudi jedne na druge, uvode nas na opasan teren, jer pojedinci onda pomisle da imaju svako pravo da se naoružaju i fizički obračunaju sa bilo kojim neistomišljenikom i da time čine dobru stvar. Ulazimo u opasna vremena, režim gubi podršku i među građanima u Srbiji i u međunarodnoj zajednici i očigledno je da su spremni na sve da bi sačuvali vlast. Ako se bilo kome od nas bilo šta desi, odgovornost će biti na Aleksandru Vučiću i svima koji po njegovom nalogu sprovode linč političkih protivnika“, upozorio je Đilas.

Izvor: Insajder

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *