Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke

Polaganjem zakletve predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Marković Palma je postao počasni konzul Grčke u Srbiji. Svečanosti u ambasadi Grčke prisustvovao je i šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

„Ovo je veliki dan za mene, moju porodicu, prijatelje, za Srbiju i Pomoravski, Rasinski, Šumadijski i Braničevski okrug, jer će biti otvoren konzulat koji će biti u funkciji građana”, rekao je Marković koji je zahvalio grčkom premijeru Aleksisu Ciprasu, jer je potpisao ukaz da Marković postane počasni konzul.

Lider JS-a kazao je da postoji prijateljstvo između Srbije i Grčke, kao i dobri lični odnosi između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Aleksisa Ciprasa, da Grčka podržava našu zemlju na putu ka EU i da ne priznaje nezavisnost Kosova i Metohije. Podsetio je da je još ranije u Paraliji otvorio Kancelariju koja pomaže turistima iz Srbije. Kazao je i da je „Ivica Dačić najbolji ministar inostranih poslova kojeg je Srbija ikada u istoriji imala”.

Dragan Marković Palma počasni konzul Grčke
Foto: Ivan Milutinović

Dačić je istakao da Srbija ima tradicionalne prijateljski odnose sa Grčkom koja je jedan od značajnijih partnera koja snažno podržava integraciju u EU i zalaže se za očuvanje teritorijalnog integriteta i suverenitet Srbije na KiM. Komentarišući otvaranje konzulata u Jagodini, Dačić je naveo da će to dati dodatni impuls intenziviranju odnosa dve zemlje.

Advertisements

Ambasador Grčke Elias Eliadis naveo je da je plan da se poveća broj grčkih turista u Srbiji, ambasador je rekao da je zbog toga vrlo važan konzulat koji će biti otvoren u Jagodini i istakao da je Marković najadekvatniji čovek za počasnog konzula.

Izvor: Politika