DRŽAVA I NAROD NA PRVOM MESTU Glišić hoće vladu bez onih koji se nameću medijima

Vlada Srbije biće sastavljena u interesu Srbije, a u njoj neće biti onih koji se nameću preko medija, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

On je za Novosti, na pitanje kakav bi trebalo da bude kurs budućeg tima u Nemanjinoj, i da li dobijaju signale iz bilo koje ambasade kako Vlada Srbije treba da izgleda, rekao da je kurs jasan, država i narod na prvom mestu, a očuvanje mira i stabilnosti, veće plate, penzije – to je najvažniji nacionalni interes.

“A, što se tiče stranih ambasada, da pa li vi stvarno mislite da bi neko od njih smeto da pošalje bilo kakav signal ili da se obrati predsedniku Vučiću sa nekakvim kadrovskim predlogom? To je bila praksa u bivšem režimu, danas mi je smešno kada neko pomisli da će ga ambasador bilo koje zemlje postaviti na bilo koju funkciju”, rekao je Glišić.

On je za rekao da je najveći deo posla oko analize rezultata izbora završen, te da će ona prvo unutar stranke biti ozbiljno razmotrena, a ibnda će uslediti dalji koraci.

“Ne spadam u one koji vole sa stranačkim kolegama da diskutujem preko medija”, dodao je Glišić.

Na konstataciju da je velika razlika između broja glasova lidera Aleksandra Vučića u odnosu na stranku, kaže da je i to predmet analize.

“Dakle, prvo razgovor unutar stranke i donošenje konkretnih odluka o kojima će javnost svakako biti obaveštena kada budu donete”, rekao je Glišić.

Na pitanje zašto je uveren da njegov stranački kolega Dragan Šormaz, kojeg je nazvao “egzibicionistom”, neće dobiti podršku za mesto ministra, Glišić je rekao da je to zato što članovi SNS “ne podnose” kada se neko nudi preko medija.

“Pogotovo ih iritira kada se to radi preko medija koji 24 sata dnevno demonizuju predsednika SNS i njegovu porodicu. Dobio sam neverovatan broj poruka članova Glavnog odbora koji jedva čekaju da se takvima obrate na prvoj narednoj sednici”, rekao je Glišić.

Na pitanje da li su prevaziđene nesuglasice sa SPS, Glišić je rekao da je u kampanji bilo odgovornih i neodgovornih nastupa, shodno stranačmkim inetersima.

“Nekome su bili bitni država i narod, nekome popularnost i ”lajk” više, a nekome da se dokopa cenzusa i poslaničke plate. Ako je bilo i ako bude nekih nesuglasica, rešavaćemo direktnim razgovorom”, dodao je Glišić.

Upitan da li Srbija i državni vrh imaju snage da se odupru pritiscima i gde su najjači udari na KiM, veze sa Rusijom ili na Srpsku, Glišić je rekao da je državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom pokazalo da ume u teškim i izazovnim vremenima da sačuva mir.

“Danas je to nikad teže, jer su se međunarodne prilike dramatično promenile i nikada više neće biti iste, ali veruje u ono što naša država preduzima i da ćemo sačuvati mir i stabilnost”, rekao je on.

Advertisements

Predsednik je upozorio da će naredna zima biti najteža u poslednjih 70 godina, a Glišić kaže da neće biti lako, ali da, i to se vidi, sve što postaje deficitarno u Evropi, u Srbiji nije.

“Dakle, svega ima dovoljno. Ali, to je borba na dnevnom nivou u kojoj nema prostora za opuštanje”, rekao je Glišić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *