Duško Knežević: „Nismo više drugovi, vrati moje pare Milo Đukanoviću!“

Duško Knežević: „Nismo više drugovi, vrati moje pare Milo Đukanoviću!“

Ličnost Danas Predsednik Atlas Grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana poternica zbog sumnje da je počinio krivično delo – finansijske malverzacije, uključujući i pranje više od pola milijarde evra preko Atlas banke, reagovao je na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, naglasivši da je „jedina puna istina koju je Đukanović izgovorio ta da nijesu prijatelji“.

Piše: Ivana Šundić Mihovilović

Knežević je na Instagramu poručio Đukanoviću: „Nismo više drugovi, vrati moje pare“. Kako je Đukanović prethodno izjavio – ima strogu selekciju prijatelja, te da predsednik Atlas grupe Duško Knežević iznosi neistine i umišlja da su njih dvojica prijatelji. Đukanović je ponovio da je „zakon isti za sve i da svako mora biti odgovoran za ono što je uradio, te da je Knežević begunac od pravde koji pokušava da podižući galamu na političkom terenu zapravo zakamuflira svoju pravnu odgovornost“.

Duško Knežević:  „Nismo više drugovi, vrati moje pare Milo Đukanoviću!“
Foto: duskoknezevic.com

U reakciji Kneževića ističe se da je Đukanović glavni glumac u seriji koju će da emituje, a čijih smo tek prvih par epizoda gledali. „Ako nastavite ovako plašim se da ću ostati bez glavnog junaka, jer mi se čini da ste počeli da se gubite. Vi možda zaboravljate šta ste pričali svojim partijskim saradnicima ni manje ni više nego na sjednicama Predsjedništva partije. Sjećate li se da ste govorili da je Duško Knežević najveći donator DPS-a i da ste sa njim prijatelj?“, navodi Knežević. Kako dodaje „ako kažete „krsta mi“, povjerovaću Vam da vila na Gorici, koja košta više od 10 miliona eura, nije Vaša. Ako se odlučite da je kupite, mogu Vam srediti kredit kod Pireus banke“, poručio je, između ostalog, predsednik Atlas grupe.

Knežević je vrlo aktivan na društvenim mrežama. Kaže da nema nameru da se vraća u Crnu Goru „dok je ova vlast“, te da se nalazi u Londonu, da ima britansko državljanstvo i svu moguću zaštitu. Nije poznato da li će ove godine propustiti Molitveni doručak, kojem prisustvuje već više godina.

Pre nekoliko godina svrstavan je među najbogatije biznismene u CG. Javno je 2014. najavio donaciju od 50.000 evra „iz svog džepa“ za ugrožene u Srbiji. Knežević je osnivač i predsednik dva univerziteta, jednog u Srbiji (Beogradska bankarska akademija) i jednog u Crnoj Gori (Univerzitet Mediteran), a u aprilu 2010, Knežević je postao i član Klintonove Globalne inicijative.

Advertisements

Kao mlad pokazao je veliki talenat prema košarci ali je zbog povrede rano prekinuo igračku karijeru. Bio je predsednik KK „Atlas“, član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije i Crne Gore. Bio je predsednik Vaterpolo kluba „Crvena zvezda“ 1992. U braku je sa Snežanom. Otac je Mie Knežević, 31-godišnje njujorške modne blogerke.

Izvor: Danas