Fatalna plavuša! Maznula je milione i lažno se predstavljala kao advokat

Naš portal je nedavno upozorio na lažnu advokaticu Violetu Katić, koja je, lažno se predstavljajući uzela enormne svote novca svojim ”klijentima!” Nakon našeg pisanja mnogi portali su počeli upozoravati svoje čitaoce na ovu opasnu ženu!

Katićeva je žrtve lagala da radi za advokata Branislava Tapuškovića, a za navodne usluge im je tražila veće svote novca. Poznati advokat je prevaru prijavio još pre tri meseca

Violeta, Foto: Privatna arhiva

Veliki broj prevarenih javio se Advokatskoj komori Beograda i Srbije sa prijavom da su bili žrtve lažne advokatice Violete Katić, koja je uz predstavljanje sa legitimacijom Advokatske komore uzimala unapred novac za advokatske usluge koje nikad nije pružila! Pre tri meseca, nju je policiji prijavio poznati beogradski advokat Branislav Tapušković jer se predstavljala da radi za njegovu kancelariju. Posle njegove prijave, Advokatskoj komori se javilo više oštećenih, a prema njihovim tvrdnjama, od njih je uzela milione.

– Violetu sam upoznao u januaru. Predstavila mi se kao advokat iz kancelarije Branislava Tapuškovića. Nje bilo razloga da posumnjam da nije tako, pogotovo što je pokazala advokatsku legitimaciju Komore Beograda. Angažovali smo je i ona mi je za pisanje krivične prijave naplatila 82.000 dinara. Uredno se javljala i govorila da sve teče po planu, a mi nismo posumnjali u nju. Ubrzo se ponovo javila i rekla mi da treba to malo da se ubrza, a da joj za troškove plaćanja po restoranima treba 2.500 evra, koji je od nas dobila. Međutim, kako nije stizalo obaveštenje o postupku, proverili smo u sudu i tad smo shvatili da prijava nije ni napisana, a kamoli predata – priča za „Alo!“ Boban Jovanović i dodaje:

– Pozvali smo Tapuškovića i ostali u šoku kada nam je rekao da ona ne radi za njega! U Advokatskoj komori Beograda nam je rečeno da ne postoji takav advokat. Da nesreća bude veća, ja sam je preporučio prijatelju koji je takođe njena žrtva.

Saša Cvetković se takođe našao na Violetinoj meti i ostao je bez oko 250 evra, ali najgore je to što pravdu nije dobio i što je izgubio dragoceno vreme.

– Preko preporuke sam je angažovao kako bi dobio alimentaciju za dete. Ja sam samohrani roditelj. Uzela je kopije papira i na prvom sastanku 150 evra. Par dana kasnije tražila je još novca za neke ručkove i ja sam je ispoštovao. Kako je vreme prolazilo, zaglavio sam u bolnici i to mi je bila preokupacija. Po izlasku sam kontaktirao s njom i ona mi je rekla da će biti sve u redu. U međuvremenu sam saznao da ona nije advokat, i da sam, osim para, ostao i bez te alimentacije za dete jer je prošlo potrebno vreme – rekao je Cvetković.

Tapušković je juče za naš list izjavio da je još pre tri meseca prijavio slučaj policiji.

– Da je tužilaštvo pre tri meseca uradilo ono što je trebalo, mnogi bi bili spaseni. Inače, ona je prvookrivljena u jednom predmetu u kojem branim jednog momka već tri godine, ali on nema veze s njom. Tako sam je sreo. Ona u tom predmetu odgovara za prevaru od 200.000 evra. Terete je da je u kešu podigla 10.000 evra, a umalo još nije 200.000 evra u banci. Nikad nije bila advokat i sve je falsifikovala. Izgleda da ima nekoliko pasoša. Ona je takav prevejani falsifikator. Na neki način, ovo je bruka za mene – kaže Tapušković za „Alo!“.

Tintor: Nije u registru

Jugoslav Tintor, predsednik Advokatske komore Beograda, izjavio je juče za naš list da Katićeva nikad nije upisana u njihov registar.

Advertisements

– Imala je službenu legitimaciju na kojoj je broj 4814, koji odgovara 2005. godini, a ne 2014. kako je navedeno u njenoj legitimaciji – izjavio je Tintor.

Advokatska komora Srbije apeluje na sve oštećene da slučaj prijave Advokatskoj komori Beograda na telefon 011 3244-085 ili lično u Komori, Dečanska 13-2 u Beogradu.

Izvor: Alo/Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *