GOVORIĆE SE O ZAPADNOM BALKANU I UKRAJINI Predsednik Vučić večeras na radnoj večeri u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas neformalnoj večeri koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Izvori Tanjuga navode da će biti reči i o usklađivanju politika zemalja Zapadnog Balkana sa odgovorom EU na “najveću bezbednosnu krizu na evropskom kontinentu posle Drugog svetskog rata”.

Vučić će se pred zajedničku večeru sa liderima zapadnobalkanske šestorke, koja je planirana za 20.30, oko 20 časova sastati sa Boreljom.

Dolazak na večeru u Briselu, pored predsednika Srbije, potvrdili su i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, kao i predsedavajući Savetu ministara BiH Zoran Tegeltija. Privremene institucije u Prištini predstavljaće ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Advertisements

Tradicuju organizovanja večera sa liderima sa Zapadnog Balkna pokrenula je nekadašnja šefica dipomatije EU Federika Mogerini kao načini da se ohrabri i poboljša saradnja unutar regiona i regiona sa EU.

Planirano je da se na kraju večere lideri Zapadnog Balkana obrate medijima u Briselu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *