Grabar Kitarović: Tompson je veliki patriota, išla bih na koncert u Splitu

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsedničku trku nakon proslave Dana pobede i obeležavanja „Oluje“, i dodala da bi želela da ode na koncert Marka Perkovića Tompsona u Splitu uz ocenu da je on veliki patriota.

Gostujući u emisiji “S predsednicom van protokola”, Grabar Kitarović je rekla da bi svakako svratila na Tompsonov koncert.

„To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je ona i dodala da 4. avgusta s Ministarstvom odbrane organizuju prijem u Kninu.

Za dvojezične ploče u Vukovaru, Grabar Kitarović kaže da ih treba postaviti kada se zaleče sve rane koje su i danas vidljive na svakom koraku.

“On (Tompson) nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvezde koju je nosila tadašnja JNA”, rekla je ona i zaključila da su pesme koje danas peva Tompson kritika hrvatskog društva, prnosi Hina.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *