GUTEREŠ ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: U vreme pojačanih tenzija, pozdravljam Vašu posvećenost regionalnoj stabilnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutereša, saopštila je večeras služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

U čestitki se kaže:

“Želim da Vam uputim najsrdačnije čestitke i najbolje želje u novom mandatu na poziciji predsednika Republike Srbije. Uveren sam da će pod vašim vođstvom, dugogodišnje partnerstvo između Ujedinjenih nacija i Srbije ostati čvrsto i nepokolebljivo. Radujem se produbljivanju naše konstruktivne saradnje, posebno u oblasti Ciljeva održivog razvoja, kao i doprinosu Vaše zemlje mirovnim operacijama Ujedinjenih nacija.

Advertisements

U vreme pojačanih regionalnih tenzija, pozdravljam Vašu snažnu posvećenost regionalnoj stabilnosti, promovisanju saradnje i dobrosusedskih odnosa i kontinuirano angažovanje u dijalogu pod okriljem Evropske unije u cilju postizanja trajnog mira i pomirenja u regionu. U postizanju ovih ciljeva možete računati na punu podršku Ujedinjenih nacija.

Želim Vam mnogo uspeha u vršenju dužnosti i uveravam Vas da će Ujedinjene nacije ostati snažan partner Srbije. Primite, Ekselencijo, izraze mog dubokog uvažavanja”, navodi u čestitki generalni sekretar UN Antonio Gutereš.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *