Ilić o Vučićevom “velikom ništa”: Prošetao Kosovom, obećao sve i svašta, kao što obećava uvek i dobio dva dana promocije na televiziji

Ilić o Vučićevom “velikom ništa”: Prošetao Kosovom, obećao sve i svašta, kao što obećava uvek i dobio dva dana promocije na televiziji

Ilić: Vučićeva poseta Kosovu veliko ništa

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu nije dala ni jedan odgovor ni na jedno pitanje koje se tiče kosovskog problema i da je sve što je na Kosovu radio bilo u svrhu njegove samopromocije.

„Ništa Srbiji i Kosovu nije donela njegova poseta. Vučićeva poseta Kosovu je jedno veliko ništa. Za dva dana, koliko je boravio u južnoj srspkoj pokrajini, nismo čuli ni jedan jedini predlog pametan i konkretan. Naspravio je biznis forum, naterao ljude da dođu na miting, na kome je govorio, prošetao Kosovom, obećao sve i svašta, kao što obećava uvek i dobio za dva dana 11 sati promocije na državnoj televiziji i na svim medijima koje kontroliše“, kazao je Ilić.

On je dodao da je neverovatno da je predsednik Srbije bio na Kosovu, a da nije posetio ni jednu srpsku svetinju.

„Ovo je prvi put da neki predsednik Srbije ode na Kosovo i ne poseti Gračanicu, ni Pećku Patrijaršiju, Dečane… Bilo koje srspko svetilište. Nije posetio ni jedno mesto južno od Ibra gde žive Srbi. Zašto nije otišao u Gračanicu, koja je najveća srpska enklava, ako mu je stvarno stalo do Kosova i do naroda na Kosovu?“, zapiatao je Ilić.

On je dodao da je „žena Olivera Ivanovića zloupotrebljena da se pokaže da je i ona uz njega“.

„Kako ih više nije sramota od ovoga što rade?“, pitao je predsednik Nove Srbije.

Ilić je pozvao ministra policije da objasni da li su tačni navodi u štampi da je na beogradski konkurs Žandarmerije primljeno 80 policajaca koji imaju kriminalni dosije.

„Ako je to tačno, to je neviđena sramota i skandal. Kako će ljudi koji koji su bili u sukobu sa zakonom da štite zakon i pravdu? Ako je to istina, Srbiji se ne piše dobro. To je dokaz da ni jedna institucija ne funkcioniše“, rekao je Ilić.

Predsednik Nove Srbije je kritikovao vlast da nema nikakav odnos prema porodici i da u praksi ne čini ništa za povećanje nataliteta.

Advertisements

„ S jedne strane izdvajaju nenormalne sume za migrante, deca im dobijaju knjige besplatno, obezbeđena im je hrana i smeštaj, a po novom Zakonu o finansijskoj pomoći porodici trudnice i porodilje su obespravljene potpuno i smanjena su im primanja. U Katastru koji je pod ingerencijama ministarstva koje vodi Zorane Mihajlović, koja je glavna za rodnu ravnopravnost, otpuštena je nedavno žena koja je ostala trudna. Umesto da ode na trudničko dobila je otkaz. Oni samo pričaju o povećanju nataliteta, a u prkasi rade sasvim suprotne stvari. Nezapamćeno je da se država na ovakav način odnosi prema svojim građanima i budućim majkama“, zaključio je Ilić.

Izvor: NOVA SRBIJA