ISIS SPREMAO UDARE U SKOPLjU! Uhapšena teroristička grupa i sprečen krvavi plan

ISIS SPREMAO UDARE U SKOPLjU! Uhapšena teroristička grupa i sprečen krvavi plan

U SEVERNOJ Makedoniji je uhapšena tročlana teroristička grupa ISIS-a, koja je, kako je potvrđeno iz MUP-a u Skoplju, delovala na teritoriji ove države kao povratnička.

“Recidivisti”, lica B.A.V.A. i E.Lj su bili osuđivani za krivična dela “Učešće u stranoj vojsci, policiji paravojnim ili parapolicijskim formacijama” i koja su izdržali kaznu zatvora.

U saopštenju MUP-a se precizira da su posle hapšenja Osnovnom javnom tužilaštvu za progon organizovanog kriminala i korupcije podnete prijave protiv B.A. (28) iz Kumanova, sa prebivalištem u Skoplju, za počinjeno krivično delo “terorističko organizovanje”i i “terorizam”. Protiv V. A. (22) i E. Lj. (25), obojica iz Kumanova, za počinjena krivična dela “terorističko organizovanje i terorizam”.

– Početkom 2019.godine, A.B. je formirao terorističku zločinačku organizaciju kojoj su članovi i V.A., E.Lj. i još nekoliko lica, formiranjem zločinačke organizacije – “ćelije” – navodi se u saopštenju, na osnovama ideološke matrice poznate terorističke organizacije ISIS”.

Namera je bila – izvođenje terorističkog akta na ciljeve na teritoriji Severne Makedonije. U tom cilju članovi grupe, kako se navodi, obezbezbeđivali su finansijska sredstva i nabavili veću količinu oružja, municije i vojne opreme, skrivenekraj lokalnog puta Biljanovce-Pčinja na lokalitetu “Menkova Koliba”, na severu zemlje.

Na pomenutoj lokaciji policija je pronašla pet avtomatskih puški, puškomitraljez, 18 okvira za automatsku pušku sa po 30 kuršuma, okvir sa15 kuršuma, tri drvenakundaka, kundak sa mehanizmom za ispaljivanje, tri granate za ručnibacač – RD 40 milimetara, pet upaljača za granate ručnog bacača sa osiguračima, dve maskirne kape, dve potkape crne i sive boja, dva para maskirnih rukavica, dva taktička prsluka, četiri taktička maskirna jeleka, zastava ISIS-a, marama sa arapskim slovima.

Advertisements

Pretresima na četiri lokacije, dodaje se u saopštenju, pronađeni su i oduzeti: dva ručno rađena pojasanapunjena praškastom eksplozivnom materijom, metaln kutije- lageri, montirane na kartonsku podlogu i dva upaljača za račne bombe za aktiviranje pojasa, dve žičane naprave, dve radiostanice, osigurač za eksplozivnu napravu, lap-top kompjuter, devet mobilnih telefona, pet SIM kartica, elektronski uređaj objektiv, dve USB-a, futrola za pištol, maskirna odeća, dva noža, dve futrole za noževe, automobil Audi A-3…

Novosti.rs/ M. Stančić

Vučić poznaje ljudsku prirodu: sve nam treba, a mi samo dupe imamo da damo na razmenu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *