Građani Srbije veruju Uniji MOST

I posle izbora, gde god da je teško građani se za pomoć obraćaju Uniji MOST

Izbori su bili i prošli, post-izborne šematike su odrađene i zna se ko je kako grupisan. Posle izbora je, u prvoj i pravoj meri na testu verodostojnost obećanja datih pre izbora. Može se, u najkraće reći da su, izbori i kamere i projektori programskih ciljeva svake partije u praksi. Urednici portala Balkanska pravila su pomno pratili dešavanja pre i posle izbora i pronašli su jednu od opcija koja je apsorbovala veliki broj onih koji su ključna i ciljna grupa-neodlučnih! Da je Unija MOST dosledna i da sprovodi prethodno obećano pokazuje i dokazuje poslednja akcija čelnih ljudi ove političke opcije!

Radi se o zaštiti onoga što nam je krucijalno za zdravu egzistenciju-naše okoline! Paraćin se ovih dana bori protiv izgradnje kamenoloma a čija bi izgradnja uzrokovala nestajanje izvora podno planine Baba i manastira Lešje! Predsednik IO Unija MOST Beograd Dušan Dr. Trifunović je pozvan od strane građana Paraćina da ih predstavlja i zaustavi legalnim putem i borbom ovo vandalsko rušenje zdravih tokova života koji su protkani našim prirodnim bogastvima!

Paraćin ne da svoje izvore-Dušan Dr. Trifunović podržava akciju odbrane zdrave okoline

Stupili smo u kontakt sa gospodinom Trifunovićem koji se odazvao na naše pozive i dao sledeću izjavu:

-Moramo zaustaviti gradnju kamenoloma! Opstanak naše životne sredine je u pitanju! U opštini Paraćin, tačnije na planini Baba, između sela Lešje i Plana, na šumskom zemljištu, predviđena je izgradnja novog kamenoloma, na oko 800 m od postojećeg kamenoloma ”Srpske fabrike stakla!” Ovo područje je, na osnovu Prostornog plana Opštine Paraćin  rezervisano kao prostor sa namenom zaštite prirodnih resursa. Takođe, kada se odradi uvid u Zakon o šumama videće se da na šumskom području nije dozvoljena bilo kakva gradnja koja bi ugrožavala osnovnu namenu datog prostora! Imajući u vidu važnost naših šuma, vodotokova,zemljišta, flore i faune, ja, kao građanin Opštine Paraćin podneo sam peticiju za obustavu svih radova koji bi ugrozili ili narušili naše zdravlje! Da, kada kažem zdravlje, mislim na ovu šumu, izvore i netaknutu prirodu-to su pluća našeg postojanja i zdravog života na ovoj planeti!

Unija MOST uvek na usluzi svojim građanima

Advertisements

Tekst peticije vam prenosimo u celosti:

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *