Isključeni brojevi Hitne pomoći u Novom Bečeju zbog neplaćenih računa

Isključeni brojevi Hitne pomoći u Novom Bečeju zbog neplaćenih računa

Sa stranice Novobečejski informator vam prenosimo post o alarmantnim dešavanjima u ovoj prelepoj varošici, čiji su građani, ni krivi ni dužni, zbog nesposobnih naprednjačkih okupatora dovedeni u situaciju da im i životi budu ugroženi.

Naime, zbog neplaćenih računa Telekom Srbije je isključio sve telefonske brojeve kojima su građani Novog Bečeja i okoline mogli pozivati Hitnu pomoć:

ISKLJUČENI BROJEVI HITNE POMOĆI

023 771 124, 023 773 600, 194. Sve su ovo bili brojevi na koje ste do danas mogli nazvati HITNU POMOĆ. Danas su svi ovi brojevi isključeni zbog neplaćenih računa. Ukoliko postiji neki rezervni BROJ na koji građani mogu dobiti HITNU POMOĆ molim nadležne iz Doma zdravlja da ga objave u interesu stanovnika opštine Novi Bečej. Ovo nisu stvari za političke igre jer mogu biti ugroženi ljudski životi.

U međuvremenu, posle nekoliko sati je pronađeno privremeno rešenje, objavljeno je da se Hitna pomoć može dobiti na broj 0600809413.

Pitanje je samo koliko će poziv na taj broj koštati ionako opljačkane i ojađene Novobečejce, i šta sa onima koji se ne mogi informisati putem interneta o promenjenom broju ili koji jednostavno nemaju dovoljno kredita na kartici da bi mogli pozvati taj broj?!

KONAČNO PRONAĐENO PRIVREMENO REŠENJE-UMESTO ISKLJUČENIH BROJEVA HITNE POMOĆI ZOVITE NA 0600809413

Nakon toga što su od ranih popodnevnih časova stanovnici opštine Novi Bečej bili uskraćeni za mogućnost da kontaktiraju SLUŽBU HITNE MEDICINSKE POMOĆI, jer su im zbog dugova isključeni telefoni, a direktor Doma zdravlja iako je obavešten o problemu,kako tvrde zaposleni u Domu zdravlja, nije obezbedio alternativno rešenje, na insistiranje Novobečejskog informatora i građana u kasnijim večernjim satima obezbeđen je privremeni telefon za pozive hitnoj medicinskoj službi. U slučaju potrebe građani se mogu obratiti telefonom 0600809413 i kontaktirati zdravstvene radnike u ovoj službi. Ovakvi problemi, nesporazumi, nesnalaženja od građana se ne smeju skrivati sa idejom da se zataškaju zbog političkih posledica. Političke posledice i odgovornost nadležnih su mnogo manja šteta za društvo od mogućeg ugrožavanja života i zdravlja stanovnika naše opštine.

Izvor: Novobečejski informator, Balkanska