Izvršitelj Aleksandar Durkulić imovinu od 783.000 evra prodao zbog duga od 30.000 – Izbrisan sa spiska izvršitelja

Izvršitelj Aleksandar Durkulić imovinu od 783.000 evra prodao zbog duga od 30.000 – Izbrisan sa spiska izvršitelja

Novosadski izvršitelj Aleksandar Durkulić, koji je početkom jula prošle godine suspendovan jer se tereti za nezakonitu prodaju vredne imovine jedne porodice, trajno je udaljen s posla i izbrisan iz imenika javnih izvršitelja, objavili su juče neki mediji.

Durkulić je, međutim, za naš list izjavio da se tek iščekuje krajnji ishod o tom slučaju.

– Postupak pred Upravnim sudom je u toku, on traje i traje, ali još nije završen, pa ne mogu da komentarišem o tome – rekao je juče za „Dnevnik” medijski prozvani (bivši) sudski izvršitelj, koji nam je ipak i potvrdio da je izbrisan sa spiska izvršitelja. – Šta da radimo, moramo sačekati. Vrlo rado ću dati izjavu za novinare kad se odluči o rešenju disciplinskog organa. Zapravo, moj komentar je da u ovom trenutku ne mogu da komentarišem.

Rešenje Ministarstva pravde o njegovom razrešenju, koje potpisuje ministarka Nela Kuburović, objavljeno je u „Službenom glasniku” i stupilo je na snagu 28. decembra. I dalje su u toku krivični postupci protiv izvršitelja, ali nepravda i finansijska prevara koja je naneta porodici Ćurčić nije otklonjena, obajvljeno je juče na sajtu novosadskog inforamtivnog portala 021.

Podsetimo, Ćurčići su po do sada najčešće objavljivanoj verziji prijatelju dugovali 30.000 evra, a on je odlučio da dug namiri tako što će angažovati izvršitelja – iako je porodica ponudila da dug isplati do određenog datuma, u kešu. Navodno, izvršitelj Aleksandar Durkulić ulazi u priču i odlučuje da proda ne samo kuću dužnika (koja je sama po sebi dovoljna za namirenje duga) već i okolnih sedam objekata, koji su bili državni i uopšte nisu bili predmet uterivanja duga. Zakonski, nije postojao nijedan osnov da izvršitelj radi procenu svih osam objekata u Tekelijinoj ulici, ali je on nekako uspevao da dobije rešenja u Osnovnom sudu i da nastavi svoja, dokazaće se, nezakonita činjenja.

Celokupna vrednost imovine koju je prodao neposrednom pogodbom prvom ponuđaču iznosi čak 783.000 evra. Pošto je dug namiren, ostatak novca morao je da se vrati dužnicima – ali to nije učinjeno, te se porodici duguje oko 20 miliona dinara, koji su i dalje na računu sada razrešenog izvršitelja. Porodica Ćurčić ostala je ne samo bez imovine već i bez novca koji im pripada, a na adresi na kojoj su živeli otvorena je privatna firma.

Izvršitelj Aleksandar Durkulić imovinu od 783.000 evra prodao zbog duga od 30.000 - Izbrisan sa spiska izvršitelja
Screenshot

Postupak pred Upravnim sudom je u toku, on traje i traje, ali još nije završen, pa ne mogu da komentarišem o tome

(Aleksandar Durkulić)

Izvršitelj Aleksandar Durkulić imovinu od 783.000 evra prodao zbog duga od 30.000. Najzad izbrisan sa spiska izvršitelja

Poslove kojima se bavio Durkulić nasledila je odnedavno jedna javna izvršiteljka, navodi se punim imenom na zvaničnom spisku sajta javnih izvršitelja .

Po pisanju nekih medija, Komora izvršitelja utvrdila je u vanrednom nadzoru da je sama prodaja imovine jednoj privatnoj firmi urađena nezakonito jer je sprovedena u roku u kojem su se još uvek mogli javiti drugi zainteresovani.

U nedavnoj izjavi za jedan beogradski dnevni list, Durkulić je potvrdio da je novac preostao od prodaje kuće još uvek kod njega.

– Dužnik je obećavao da će vratiti dug, ali nijednom nije došao u moju kancelariju da razgovaramo i nađemo rešenje. Tačno je da je suma novca preostala od prodaje kuće kod mene, tražio sam da mi dostave broj računa da bih im uplatio taj novac, ali to nisu učinili – kazao je tada izvršitelj.

Izvor: Dnevnik/ N. S. H.