Održana promocija dvostrukog albuma Tihomira Popa Asanovića.

U sredu, 27. marta 2019. godine u Nušićevoj 27. u Beogradu održala se promocija dvostrukog albuma Tihomira Popa Asanovića.

Ovaj legendarni virtuoz napisao je istoriju domaće scene pa i ne čudi što se danas u Jugoton Croatia Records okupio sam krem Balkana na ovom događaju koga je otvorila Natalija Cajić, PR Menadžer Jugoton Croatia Records.

Natalija Cajić

Nakon toga se obratio Tihomir Pop Asanović a nakon toga Duško Mandić, producent.

Tihomir Pop Asanović

O divnoj saradnj i gostovanju na albumu govorili su sjajna Sabrina Hebiri, Dragi i Žika Jelić, Radomir Mihajlović Točak i mnogi drugi…

Sabrina Hebiri

Među brojnim medijima na ovoj promociji prisustvovao i dopisnik Radio Kruga, Nenad Bošković.

Novinar Nenad Bošković sa Sabrinom Hebiri i Tihomirom Pop Asanovićem na promociji albuma

Gosti i posetioci promocije su bili vrhunski muzičari, književnici, diplomate i poštovaoci rada Tihomira Popa Asanovića.

Nenad Bošković je imao priliku da se susretne sa našom istaknutom književnicom Ljiljanom Crnić ali i da nakon promocije porazgovara sa samim Tihomirom koji je nedavno imao i uključenje u emisiji Radio KRUG…

Književnica Ljiljana Crnić na promociji

Na pitanje, zašto se čekalo četiri decenije na ponovni susret sa PRVOM LJUBAVLJU, Tihomir je rekao da je ta ljubav oduvek bila prisutna samo se čekao pravi trenutak, što se pokazalo tačnim jer album Tihomira Popa Asanovića je urađen u pravo vreme, na pravom mestu i sa pravim ljudima.

Nakon više od 40 godina muzičke i diskografske pauze, kultni muzičar Tihomir Pop Asanović objavio je dvostruki album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”.

Radi se verzijama pesama koje je izveo zajedno sa svojim bendom, prijateljima muzičarima, a koji su se rado odazvali pozivu jednog od najboljih evropskih jazz orguljaša. Izdanje je sada dostupno u prodaji i na dvostrukom vinilu koji će sigurno privući poklonike njegovog zvuka i kultnih albuma “Majko zemljo” i “Pop” koji su i danas, nakon nekoliko decenija, među najtraženijima na tržištu vinila.

Tihomir Pop Asanović & Prijatelji naziv je benda koji je radio na svim pesmama, a osim Popa tu su pevačica Sabrina Hebiri, gitarista Jani Moder, basista Davor Črnigoj i bubnjar David Morgan.

Gosti albuma su: Vlatko Stefanovski, Dragan Jelić, Radomir Mihajlović Točak, Nenad Čanak, Vedran Božić, Primož Grašič, Amir Gwirtzman, Drago V., Aki Rahimovski, Janez Bončina, Vlado Janevski, Karolina Gočeva, Saša Antić, Tone Tuoro i Vinko Mihić.

Album je sniman u Croatia Records studiju u Zagrebu i RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji kod tonskih snimatelja Mateja Gobeca, Gorana Martinca i Maura Širola, a producirao ga je Duško Mandić.

Odmah po izlasku albuma mediji su se raspisali o ovoj neverovatnoj priči, pomalo zaboravljenoj i ponovo aktuelnoj kao podsetnik mladim generacijama, a stižu i sjajne reakcije kritike koja ističe kako je novi Popov album prirodan nastavak njegove bogate međunarodne karijere.

Neverovatna je energija u Popovim pesmama, ali i muzička briljantnost koja kao da je četiri decenije čučala u njemu i čekala svoje svanuće. Neverovatan je i popis muzičara koji su se odazvali njegovom pozivu, a koji potvrđuje status i ugled ovog pionira jazz fusiona naših prostora.

Svemu ovome prethodila je objava remasterizovanih reizdanja kultnih albuma “Majko zemljo” i “Pop” na CD-u i vinilu.

Novi album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love” od svog objavljivanja nalazi se na listi najprodavanijih domaćih albuma, a brojni najavljeni koncertni nastupi Tihomira Popa Asanovića & Prijatelja sigurno će biti među najtraženijima u regiji.

Nenad Bošković,

RADIO KRUG

Advertisements

Foto: Nenad Bošković i Ljiljana Crnić

Izvor: Jugoton Croatia Records