JEZIVO UBISTVO ĐANIJA VESRAĆEA JE MISTERIJA VEĆ 23 GODINE! Serijski ubica mu METKOM RAZNEO LICE, a pored tela je pronađeno nešto ŠTO JE ZBUNILO POLICIJU!

Đani Versaće, osnivač modne industrije “Versaće”, je od malih nogu je bio drugačiji. Detinjstvo je proveo u majčinom butiku, divio se prostitutkama i još je tada osećao da će postati dizajner. Tako je i bilo, sve do tog kobnog dana kada je otišao po jutarnju kafu i novine

Ričard Borero, šef policije Majamija je, neposredno nakon ubistva slavnog kreatora Đanija Versaćea, ispred njegove kuće izgovorio: “Ne znam da li ćemo ikada saznati šta se zaista dogodilo”.

Đani Versaće je rođen je 1946. godine, a sa starijim bratom Santom i mlađom sestrom Donatelom odrastao je u majčinom krojačkom salonu. Uprkos protivljenju oca, početkom sedamdesetih se otisnuo u Firencu kako bi otpočeo karijeru u modnom biznisu. Nije imao nikakvo formalno obrazovanje iz oblasti dizajna, ali je poneo veliko iskustvo iz radionice svoje majke.

Đani je radio za neke poznate kuće italijanske metropole, ali kada mu je bilo 32 godine odlučio je da osnuje sopstvenu kompaniju. Tako je 1978. godine otvorena prva prodavnica sa ženskom kolekcijom. Prodaja je bila dobra, ali ne spektakularna. Ipak, Versaće je imao sreće jer je tajming bio savršen – Milano se nametao kao svetska prestonica mode.

Jedna od  Đanijevih omiljenih priča bila je da nikada ne bi postao to što jeste da nije bilo njegove majke. Đani je odrastao u Kalabriji, gde se zbog opšteg beznađa i siromaštva mnogo žena odavalo prostituciji. Njegova majka, Frančeska Versaće ga je svakog dana vodila ulicama grada, a on je neprestano zurio u prostitutke.

Đani se kasnije šalio – da se Frančeska nije trudila da mu odvrati pogled od prostitutki verovatno ni on ne bi bio toliko opčinjen njima. Upravo je u izgledu „tih prelepih, magičnih žena“ pronalazio inspiraciju za izazovne modele koji su mu doneli svetsku slavu, zbog čega je često naglašavao da on, u stvari, „sve ovo vreme šije za drolje“.

15. jula 1997. godine, Đani Versaće je izašao na svoju poslednju jutarnju kafu. Po tradiciji, svakog dana odlazio je do obližnjeg kafea u Majami Biču, ali tog jutra, kažu, nije naručio omiljeni espreso, već je samo kupio novi „Vog“. Dok se vraćao kući prišao mu je momak, izvadio pištolj i pucao mu u glavu i vrat. Potom je mirno odšetao niz ulicu.

Advertisements

Đani Versaće je ubijen je na stepenicama kuće u kojoj je živeo. Pored njegovog tela pronađena je mrtva ptica pa se dugo sumnjalo da se mafija zbog dugova konačno obračunala s njim i ostavila pticu kao poruku. Međutim, najzad se ispostavilo da je komadić metka slučajno pogodio životinju i sumnje vezane za mafiju pale su u vodu.

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *