Jovanović: Vučić da zahteva izvinjenje od Makrona ili otkazati njegovu posetu

Jovanović: Vučić da zahteva izvinjenje od Makrona

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da predsednik Srbije Aleksandar Vučić treba da zatraži izvinjenje šefa francuske države Emanuela Makrona zbog, kako se navodi, strahovitog poniženja Srbije na obeležavanju stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata u Parizu, ili da njegova poseta bude otkazana.

Jovanović: Vučić da zahteva izvinjenje od Makrona

“Tražimo od Aleksandra Vučića da, nakon što je dozvolio da Srbija bude strahovito ponižena na obeležavanju stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata u Parizu, tim povodom zahteva jasno i glasno izvinjenje od francuskog šefa države Emanuela Makrona”, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da DSS traži da prilikom predstojeće posete Makron u Beogradu bude dočekan na “najsuzdržaniji” način a ne veličanstveno, kako je najavio Vučić jer bi to predstavljalo samo novo poniženje.

“Konačno, za slučaj da predsednik Francuske ne uputi izvinjenje Srbiji i srpskom narodu, gostoprimstvo Makronu i planiranu posetu 6. decembra treba neizostavno i bez zadrške otkazati”, naveo je Jovanović.

Beta