LSV: Aleksandar Vučić član Saveta Mesne zajednice u Novom Bečeju?

Ako Vam se desi da Vam jednog dana, dok ispijate prvu prvu jutarnju kafu, pozvoni neko na vratima, Vi ih otvorite i pred Vama se pojavi u svom punom sjaju, liku i delu i sam Aleksandar Vučić, sigurni smo da se nećete iznenaditi.

Ako Vas tom prilikom obavesti da je on lično preuzeo funkciju predsednika kućnog saveta ili možda upravnika zgrade u kojoj živite, verujemo da Vas ni to nećete iznenaditi, već beskrajno obradovati.

Ko ne bi poželeo da, kad ima na primer problem za zapušenom wc šoljom, samo pozove Aleksandra Vučića – i rešen problem. Ili je žurka u stanu iznad Vašeg, a muzika preglasna, samo pozovete Aleksandra i stvar je gotova. Aca im pošalje na vrata Zelju, Simu Spasića, Mišu Vacića ili nekog drugog od svojih saradnika i miran san Vam je obezbeđen.

Nedavno se takva srećna mogućnost osmehnula i stanovnicima Novog Bečeja. Naime, ako budu dovoljno odgovorni i razboriti prilikom izbora članova Saveta mesne zajednice, može i njima zasijati sunce i možda Aleksandar Vučić postane njihov sugrađanin i dobri komšija, jer valjda zato i predvodi listu Srpske napredne stranke na predstojećim izborima u Novom Bečeju. Na kraju krajeva ko može bolje Novobečejcima rešavati probleme od Aleksandra? Ko je pokazao  svoju hrabrost u Feketiću, ko je srušio brdo u Grdeličkoj klisuri, ko ne spava ili spava na briselskim podovima sve zarad dobrobiti građana Srbije… i da ne nabrajamo dalje.

Da je sreće, pa da mu se pridruži lično i Zoran Lutovac ili bar neko od vojvođanskih demokrata, gde bi bio kraj cvetanju Novog Bečeja. Novobečejske demokrate se o toj mogućnosti još ne izjašnjavaju, pa nije isključeno da i to june mune Novobečejce.

O izborima za članove Saveta mesene zajednice Novi Bečej oglasio se odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine iz Novog Bečeja, čije vam saopštenje prenosimo u celosti:

Bojkot izbora za MZ

Foto: Nevena Subotić

ZBOR NEREGULARNIH USLOVA LSV NEĆE UČESTVOVATI NA IZBORIMA MZ U NOVOM BEČEJU

Liga Socijaldemokrata Vojvodine će bojkotovati predstojeće izbore za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej jer ne želi da učestvuje ni na jednim izborima na kojima su neregularni uslovi.

Učesnici ovih izbora nemaju ravnopravne uslove jer Srpska napredna stranka nije dozvolila učesnicima koji nisu na njihovoj listi da imaju predstavnike u Izbornoj komisiji. Nisu dopustili ni jednog člana koji nije član njihove stranke u biračkim odborima. Da bi izbori bili regularni neophodno je da postoji najmanje dva predstavnika kandidata na svakom izbornom mestu, jedan koji je „na kutijama“ i jedan koji odlazi sa ostalim članovima odbora na teren, kod glasača koji glasaju od kuće.

Foto: Nevena Subotić

Problem na koji smo i ranije ukazivali je da se kandidati Srpske napredne stranke i ovog puta sakrivaju iza imena Aleksandra Vučića, što je takođe neregularno jer su izbori za članove Saveta Mesne zajednice nestranački izbori.

Zato i njima i javnosti postavljamo pitanje – Da li će Vučić biti član Saveta Mesne zajednice u Novom Bečeju?

Foto: Nevena Subotić

S obzirom na sve navedeno i činjenici da je potpuno nemogućne kontrolisati izborni proces i sprečiti zloupotrebe, LSV odbija da učestvuje na izborima koji imaju ove apsolutno neregularne uslove.

Zanimljiv je takođe i podatak da se Demokratska stranka, koja je trenutno na vlasti u Novom Bečeju sa Srpskom naprednom strankom, nije uopšte oglasila povodom izbora za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej.

Foto: Nevena Subotić

Demokratska stranka je jedna od članica Saveza za Srbiju. Najavili su bojkote svih skupština i lokalnih i parlamentarne. Najavili su da će bojkotovati parlamentarne izbore. Demokrate u Novom Bečeju se uprkos tome ne oglašavaju povodom ovih izbora u Novom Bečeju.

Advertisements

Zato postavljamo pitanje da li će to uopšte učiniti ili će se i dalje „praviti mrtvi“?

Izvor: Balkanska, LSV Novi Bečej