Mačka se vratila u školsku klupu, upisala četvrti razred

Mačka se vratila u školsku klupu, upisala četvrti razred

Nova školska godina nedavno je počela u Turskoj, a to je i za mačku Tombi iz Izmira označilo povratak u školske klupe i susret s prijateljima.

Ova maca školarac postala je nadaleko poznata nakon fotografija na društvenim mrežama. Učenici i kolektiv osnovne škole u distriktu Bajrakli brinuli su o mački koja je potom, zbog reakcije roditelja, udaljena iz ove obrazovne institucije. Napori da mački bude dozvoljen boravak u učionici urodili su plodom u februaru ove godine. Tako je ovaj neobični učenik ovog septembra „krenuo” u četvrti razred. Brigu o Tombi tokom letnjeg raspusta preuzela je učiteljica Ozlem Pinar Ivasdžu.

Advertisements

“Deca nisu krila oduševljenje zato što ponovo imaju priliku da se druže s Tombi. Ona u razred unosi mir. Nakon što je došla u učionicu, deca su više pazila na ponašanje kako ne bi pravila pokrete koji bi je uznemirili. Prisustvo Tombi ih motiviše, svako jutro dolaze dobro raspoloženi jer znaju da će videti mačku, a i ona je srećna”, rekla je učiteljica, a prenosi Pet magazin.

Izvor: B92