NATO and U.S. flags flutter as U.S. Air Force F-22 Raptor fighter flies over the military air base in Siauliai, Lithuania, April 27, 2016. REUTERS/Ints Kalnins TPX IMAGES OF THE DAY - RTX2BVSY

Malo im Bondstil-NATO hoće još jednu vojnu bazu na Balkanu

Rukovodstvo NATO-a ozbiljno razmatra izgradnju nove vojne baze na Balkanu. Pored baze ”Bondstil” na teritoriji južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, ova vojna alijansta smatra da bi bilo strateški dobro izgraditi pomorsku bazu u Albaniji. Ovo je mišljenje generalnog sekretara ovog vojnog saveza Jensa Stoltenberga koje je izneo nakon susreta sa predsednikom Albanije Iljirom Metom.

Advertisements

”Albanija igra važnu ulogu u NATO-u, to je važno i za nju i za NATO. Kao što sam rekao, već imamo program po kojem ulažemo i upravljamo vazdušnom bazom u Albaniji. Za sada nije doneta odluka o investicijama u vojnu pomorsku bazu, ali to je stvar koju razmatra naše vojno rukovodstvo i naši vojni strušnjaci. Na osnovu toga NATO će donositi odluku”-kazao je Stoltnberg na konferenciji za štampu.

Ovo je vrlo verovatno odgovor NATO-a na sve veće ulaganje Rusije u vojsku i tehniku Republike Srbije a posebno zemljama Zapada bode oči nedavno predstavljeni ”Pancir” i ”S-400” čija je pojava zagolicala maštu vojnih analitičara.

Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *