Medicinska sestra koja se nesavesno ponašala prema štićeniku u Zvečanskoj dobila otkaz

Medicinskoj sestri Đ.A. koja se nesavesno, suprotno od propisa, zakona i pravila, ponašala prema štićeniku Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, prekinut je radni odnos, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako se navodi, odluka o otkazu predstavljena je na sastanku koji je ministar Zoran Đorđević održao sa direktorom Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoranom Milačićem i rukovodiocima te ustanove.

Đorđević je istakao da će svaki postupak povrede radne obaveze zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite biti strogo sankcionisan. „Nakon pažljive analize nemilog događaja, poštujući zakonsku proceduru, direktor je doneo odluku o prekidu radnog odnosa Đ. A. jer je ustanovljena teška povreda radnog odnosa.

Advertisements

Zaposleni u Centru su stručni ljudi koji predano i sa mnogo ljubavi obavljaju svoj posao, te je nedopustivo da pojedinac svojim neprimerenim postupanjem ugrozi integritet čitave Ustanove“, rekao je Đorđević. Milačić je objasnio da se na sastanku, osim o okončanju disciplinskog postupka, razgovaralo i o problemima sa kojima se zaposleni suočavaju, budućim ulaganjima i izmenama zakona, kao i o drugim aktuelnostima u vezi sa radom ustanove.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *