Prespanski sporazum loš i štetan, ali se ne se menjati jednostrano. Borićemo se da ublažimo negativne posledice, tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija”, poručio je grčki premijer.

ATINA – Grčki premijer Kirijakos Micotakis rekao je da će proces integracije Severne Makedonije u EU i podrška brendu „Makedonija” biti dve alatke koje će grčka vlada koristiti kako bi ublažila negativne posledice Sporazuma iz Prespe.

„Sa ove govornice sam izjavio da je Prespanski sporazum loš i štetan. Ali, isto tako sam rekao da kad sporazum jednom bude ratifikovan, ne može se menjati jednostrano. Neophodno je da se borimo da ublažimo negativne posledice, tako što ćemo vršiti pritisak na Severnu Makedoniju tokom procesa evropskih integracija”, poručio je Micotakis tokom skupštinske debate o programu nove Vlade Grčke.

On je naveo da će, podržavajući makedonske proizvode sprovesti veliku svetsku kampanju i promovisati „autentičnu grčku Makedoniju”, piše sajt „A1on” iz Severne Makedonije, a prenosi Tanjug.

Advertisements

Micotakis je dodao da on nije promenio stav o Prespanskom sporazumu, te da će se od sada poštovati principi doslednosti između predizbornih govora i postizbornih dela.

Izvor: Politika

Advertisements

By editor