Milić: Srpska je garant slobode Srbima van Srbije

Aktuelnosti krize u Bosni i Hercegovini ovih dana su glavna tema svih razgovora o situaciji u regionu. Prilikom poslednje i najveće krize u BiH redakcija Balkanskih je pozvala političkog analitičara Bojana Milića da kratko prokomentariše novonastalu situaciju

-Ustavni sud BiH je telo nemih koje potvrdno klima glavom na sve ono što servira Zapad. Oduzimanje poljoprivrednog zemljišta Republici Srpskoj je uvertira za apsolutnu unitarizaciju Bosne i Hercegovine. To je crvena linija preko koje zvaničnici Srpske ne smiju i ne mogu preći.

Kako komentarišete izjave Čedomira Jovanovića, političara iz Srbije i savetnika Željka Komšića koje u svakom  smislu negiraju postojanje Srpske kao ravnopravnog entiteta u odlučivanju i rukovođenju?

-Čedomir Jovanović je apsolutno nebitna politička figura koja mrzi i sam pomen Republike Srpske. On svoju političku karijeru gradi na antisrpskim stavovima dodvoravajući se tako bošnjačkoj nacionalnoj manjini. Međutim, on je prošlost, marginalna ličnost na srpskoj političkoj sceni o kome će istorija pisati kao o čovjeku koji je na najveći srpski praznik Vidovdan inostranom sudu izručio legitimno izabranog predsednika Slobodana Miloševića. Sluga i dodvorica Zapada Čedomir Jovanović na sva zvona blati ime Republike Srpske koja je stvorena krvlju naših očeva. Srećom, štetočinski uticaj Čedomira Jovanovića nema podršku u srpskom narodu, dok je podrška koju narod daje Miloradu Dodiku nemjerljivo veća jer predstavlja državotvornu politiku naroda koji živi u Republici Srpskoj.

Advertisements

 

Bojan Milić

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *