Ministar Vulin u obilasku 63. padobranske: Obaveze, ali i zarade da im budu veće od ostalih

Prilikom obilaska vojne vežbe 63. padobranskog bataljona u Nišu, ministar odbrane Aleksandar Vulin naveo je da ulaganja u opremu i u zarade specijalnih jedinica treba da budu veća nego kod ostalih pripadnika vojske, ali i da obaveze specijalaca moraju da budu veće. Specijalna brigada spremna je i da odgovori na udar i na terorističke pretnje, dodaje Vulin.

Ministar Vulin je u svojoj prepoznatljivoj uniformi zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Milanom Mojsilovićem obišao završni deo obuke u letnjim uslovima pripadnika 63. padobranskog bataljona Specijalne brigade u niškoj kasarni “Narednik-pilot Mihajlo Petrović”.

Vojska Srbije, u skladu sa naređenjem i instrukcijama vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića posebno obraća pažnju na naše specijalne jedinice, posebno obezbeđuje materijalna ulaganja i da njihove zarade budu više nego kod ostalih, ali i da njihove obaveze budu značajno više nego kod ostalih pripadnika Vojske – rekao je ministar Vulin.

Komandant Specijalne brigade Vojske Srbije brigadni general Miroslav Talijan istakao je da je današnji obilazak bio prilika da se sagleda sva složenost padobranske obuke i spremnost polaznika koji su uspešno savladali sve delove obuke na zemlji i potrebna testiranja, a očekuju ih, kako kaže, samo padobranski skokovi koji će uslediti. Uz sagledavanje ove najsloženije vrste obuke u našoj vojsci imali smo priliku da vidimo i ostatak obučavanja alpinističkih grupa prilikom dejstva na zaposednuti objekat i prilikom spasavanja u akcidentnim situacijama – naglasio je general Talijan.

Advertisements

Padobranci su takođe demonstrirali, u okviru obuke u letnjim uslovima, i spuštanje niz veračko uže u urbanim uslovima.

Izvor: Juzne vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *