Zorana Mihajlović sa savetnicima do nedelje na istočnom kraku koridora 10

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture  Zorana Mihajlović zajedno sa državnim sekretarima, pomoćnicima i savetnicima  boraviće od sutra do nedelje na istočnom kraku Koridora 10.

Tokom boravka na istočnom kraku Koridora 10, Mihajlovićeva će sa saradnicima biti svakodnevno prisutna na gradilištu na poslednjoj deonici u izgradnji, Bancarevo-Crvena Reka, i imati sastanke u kampu u Beloj Palanci sa izvođačima radova i ostalim učesnicima u projektu, saopštilo je Ministarstvo.

Tokom posete istočnoj Srbiji, pored kontrole radova na Koridoru, potpredsednica Vlade razgovaraće i sa načelnicima okruga, sa lokalnim samoupravama iz Pirotskog i Topličkog okruga, sa predstavnicima Slobodne zone Pirot, i imati sastanke sa državnim i javnim preduzećima iz resora, prenosi Tanjug.

Predviđeni su, između ostalog, i sastanci i zajednički obilasci deonica istočnog kraka Koridora 10 sa regionalnom direktorkom Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre, šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stivenom Ndegvom i ministrom transporta, informacionih tehnologija i komunikacija Bugarske Rosenom Željazkovim.

U saopštenju se navodi da će mediji imati priliku da u petak, prvi obiđu izgrađenu trasu autoputa dugu 22 kilometra od Proseka do Crvene Reke.

Mihajlovićeva će obići i radove na izgradnji stanova za snage bezbednosti u Vranju i proveriti funkcionisanje saobraćaja u letnjoj sezoni na deonicama Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru, koje su u maju puštene u saobraćaj, kaže se u saopštenju.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *