Ministarstvo kulture raspisalo konkurse iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture raspisalo konkurse iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kulture i informisanja raspisalo je devet konkursa u oblasti javnog informisanja u 2019. godini za koje je opredeljeno 274 miliona dinara što je najviši iznos do sada, saopštilo je to Ministarstvo.

Kako se navodi u saopštenju, konkursi, koji traju do 10. maja, su raspisani radi pružanja finansijske podrške medijskim sadržajima koji doprinose ostvarivanju javnog interesa u oblasti javnog informisanja, kao i za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovim, unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda.

Pravo učešća imaju izdavači čiji je medij upisan u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registreu skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Takođe, pravo učešća imaju i pravna lica, odnosno preduzetnici koji se bave proizvodnjom medijskih sadržaja, a koji prilože dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija.

Advertisements
Ministarstvo kulture raspisalo konkurse iz oblasti javnog informisanja

Odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa, zaključuje Ministarstvo kulture u svom saopštenju.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *