Moja kosovska politika u Srbiji nije pobedila

Moja kosovska politika u Srbiji nije pobedila

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da njegova politika da Srbija dosta toga sačuva na Kosovu i Metohiji očigledno u Srbiji nije pobedila

Tači: Biće korekcije granica
Foto: EU

– Ja vam sad kažem, mi smo doživeli poraz. Ta moja politika da Srbija dosta toga sačuva na KiM očigledno u Srbiji nije pobedila, jer Srbi vole da izgube sve. Srbi najviše vole da kukaju nad sopstvenom sudbinom, više vole da plaču nad nečim što je ostalo daleko, nego da nešto imaju u svojim rukama – rekao je Vučić.

Ipak, prvu rundu, naglasio je, dobila je Srbija propasti, plakanja, kuknjave, a ne Srbija koja pobeđuje.

Da li ćemo imati novu šansu, zapitao je Vučić i odgovorio:”Bojim se da nećemo”, ali to ne znači, istakao je, da neće nastaviti da se bori.

– Plašim se da priliku kakvu smo imali nećemo dugo godina imati, ali nije nam to ni prva, ni poslednja prilika koju smo mi Srbi prokockali i propustili i to sa nekom neverovatnom sladostrasnom neodgovornošću da izgubimo sve što smo mogli da imamo – rekao je Vučić.

– Oko KiM smo se pet godina trudili, borili i izdržavali najteže moguće pritiske. Pet godina smo pokušavali da temu vratimo na sto, pošto je Kosovo već bilo završeno, bačeno, stavljeno ad akta. Kosovo je nezavisno i to je to. Samo vi Srbi, pitanje je dana kada ćete to da priznate, vi tamo više nemate ništa – dodao je on.

Advertisements

Vučić je rekao da sve što smo mogli da dobijemo, ispustili smo i izgubili zahvaljujući sopstvenoj neodgovornosti.

Izvor: Vesti online