Napredni Simin dilber Dilberović – “S tri flaše piva” od đilkoša preko Grocke, do dva placa i kuće

Napredni Simin dilber Dilberović – “S tri flaše piva” od đilkoša preko Grocke, do dva placa i kuće

Sa portala Žig info prenosimo vam u celosti tekst o Stefanu Dilberoviću, ponosu Srpske napredne stranke i o njegovom samopregalačkom radu za građane opštine Grocka.

Taj samopregalački rad, sem što je mnoge upregao u kola koja voze Srbiju u ambis a zovu su SNS, dobro ništa nije doneo građanima Grocke, al’ je zato Dilberoviću  i te kako postalo dobro. 

Srbija je pod naprednjacima puna opština kao što je Grocka, i svaka ima po nekoliko ovakvih naprednih dilbera Dilberovića, i zlobnici kažu da je došlo vreme da svi oni budu nagrađeni za svoj rad i trud višegodišnjim boravkom u raznoraznim ustanovama zatvorenog tipa. Kažu još zlobnici da će ta kolona nagrađenih biri poduža, da će ustanove imati problema sa smeštajnim kapacitetima, a da će na čelu kolone stajati Vrhovni dilber, Aleksandar od pca Anđelka Vučić.

To kažu zlobnici, a mi im ništa ne verujemo. Mi verujemo Vrhovnom dilberu i Simi, dal Dragoljubu Simonoviću Simi ili Simi Spasiću Simi, svejedno. Od istog su gliba pravljeni.

Napredni Simin dilber Dilberović - "S tri flaše piva" od đilkoša preko Grocke, do dva placa i kuće
Srefan Dilberović kao promoter naprednjačkih vrednosti

Ako se uzmu u obzir podaci Agencije za borbu protiv korupcije, po kojoj su svi nosioci javnih funkcija dužni da prijave svoju imovinu, ispada da je Stefan Dilberović za par godina svog „angažovanja“ u GO Grocka uspeo da obezbedi sebi kupovinu građevinskog placa od 28,7 ari, kao i da na istom placu sagradi kuću od nekoliko stotina kvadrata.

Prema podacima Agencije, Dilberovićeva primanja iznosila su negde oko 850 evra. Do 30.06. 2016. Godine on nije imao nikakve štedne uloge a takođe nije imao ništa u svom vlasništvu.

30.06.2016 godine Dilberović predaje izveštaj Agenciji u kome navodi da je postao vlasnik građevinskog zemljišta 28, 7 ari, stečene kupovinom . Cena građevinskog zemljišta na teritoriji GO Grocka, u zavisnosti od lokacije, iznosi u proseku oko 1 000 evra po aru. Nakon ovog datuma, ne postoje podaci, a da su objavljeni na sajtu Agencije.

Prema katastarskim podacima, sadašnji predsednik Skupštine GO Grocka, kupio je zapravo dva placa i to neposredno pored predsednika GO Grocka, Dragoljuba Simonovića. Prema tim podacima, Dilberović je kupio plac u Vrčinu – CIGAN MALA 4439/1 i 4439/3. Prvi „plac“ je upisan kao njiva 5. Klase, dok drugi je prea katastarskim podacima šuma 4. Klase.

Dilberović je ove dve parcele faktički spojio u jednu, tako je dobio jedan plac koji praktično izlazi na dve ulice. Stambeni objekat je sada ozidan visokom ogradom oko ova dva spojena placa.

Dilberovićev plac sa stambenim objektom

Nije poznato da li je ovaj objekat legalizovan. Takođe nisu poznati ni odgovori na više pitanja koja su u vezi izgradnje stambene kuće upućena Dilberoviću putem mejla, jer na njih još nije odgovorio.

Pratili smo izgradnju

Inače Žig Info je pratio izgradnju Dilberovićeve kuće praktično od same kupovine placeva. Razgovarali smo sa bivšim vlasnicima parcela, kao i sa radnicima koji su radili na izgradnji objekata.

U toku gradnje zabeležili smo i nelegalnu potrošnju električne energije. Naime, sve mašine i alati kojima je potrebno elektro snabdevanje jedno vreme napajali su se direktno sa bandere ispred placa, bez mernog brojila.

Podsetimo se, Dilberović je priznao da je, pre izgradnje ovog objekta, plaćao privatan stan u iznosu od 100 evra na mesečnom nivou. Kada na to dodate barem komunalne usluge (stuju, vodu, smeće…), cena zakupa stana se povećava na minimum 200 evra. Prema prijavljenom (bez troškova za hranu, odeću i slično) Dilberoviću je ostajalo maksimum 600-650 evra od svojih primanja.

Stefan Dilberović, predsednik Skupštine GO Grocka

Nije jasno ni zašto je Dilberović koji je rodom iz Vinče (20 ak minuta od Grocke) iznajmljivao stan u Grockoj, kao ni zašto se odlučio za kupovinu placa i izgradnju kuće u Vrčinu i to tik uz predsednika naprednjaka i GO Grocka, Dragoljuba Simonovića.

Fakti

Stefan Dilberović je član Srpske napredne stranke od njenog osnivanja. Poznato je da je od kada se učlanio u naprednjake osnovana fiktivna firma na njegovo ime, koja je služila za štampanje kontraverznog biltena „Glas razuma“ kao i drugog lažnog propagandnog materijala. Pre stupanja u SNS, Dilberović je živeo ispod proseka s majkom u Vinči.

Za Žig Info:
Željko Matorčević