Parlament Makedonije izglasao poverenje šefu diplomatije Dimitrovu

Parlament Makedonije izglasao poverenje šefu diplomatije Dimitrovu

Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikolu Dimitrova koju je podnela najveća opoziciona partija VMRO DPMNE.

Za izglasavanje nepoverenja Dimitrovu glasalo je u utorak uveče 20 poslanika VMRO DPMNE, dok je protiv bilo 59 poslanika vladajuće većine.

U završnim rečima, Dimitrov je pozvao poslanike de se zajednički fokusiraju na prioritete i da razgovaraju o stvarima koje su vredne za raspravu.

“Dajte zajedno da se fokusiramo, da imamo prioritete i da ne bude pitanje života ili smrti ko će da pobedi, a ko neće da bude na vlasti. Mislim da je sada vreme da napravimo taj korak”, rekao je on.

Dimitrov je istakao da se Makedonija konačno “ispravila na noge” i da misli da će pre ili kasnije, sa mudrom politikom, više zajedništva, “svetlost pobediti tamu”.

U raspravi o poverenju Dimitrovu koja je na inicijativu VMRO DPMNE počela juče oko podne opozicioni poslanici su ga optuživali da “radi protiv državnih interesa” i da je uvredio i ponizio makedonski narod.

U zahtevu za interpelaciju je navedeno da Dimitrov funkciju ministra spoljnih poslova obavlja nesavesno, nestručno i da je dogovorima sa Bugarskom i Grčkom ugrozio makedonske interese.

Parlament Makedonije izglasao poverenje šefu diplomatije Dimitrovu

BETA