Održana sednica Predsedništva Unije MOST

Na održanoj sednici Predsedništva Unije MOST potvrđeni su neki prethodni i određeni novi pravci delovanja ove rapidno rastuće političke snage. Interesovanje javnosti je veliko a predsednik Unije MOST Boban Jovanović nam je otkrio detalje sastanka:

-Kao što znate, Unija MOST je na prethodnim izborima u Republici Srbiji podržala Stranku Pravde i Pomirenja Muamera Zukorlića, mi i dalje ostajemo lojalni našoj saradnji ali i samostalni u kreiranju sopstvenih političkih delovanja. Podržavamo gospodina Zukorlića pri stavu da ne ulazi u vlast po svaku cenu. Dakle, biti deo vlasti jedino ako je to na obostranu korist i dobro svih građana naše Države. Gospodin Jovanović je napomenuo da ideja Unije MOST dobija regionalni karakter:

-Upravo, tako, već je formirana Unija MOST u Republici Severnoj Makedoniji dok je u Crnoj Gori formiranje u toku. Mi želimo da budemo iznad političkih, regionalnih, etničkih i svakih drugih razlika. Naša priča je isključivo koncipirana na poštovanju čoveka i njegovih prava. Stoga sve svoje napore ulažemo da svi na ovom prostoru koji se kolokvijalno naziva Zapadni Balkan osete novu energiju i htenje za zajedništvom ka boljem životu. Rekao je Jovanoić i dodao:

-Sve više ljudi ovih dana govori o menjanju kursa spoljne politike Republike Srbije. Prethodno je gospodin Zukorlić u jednoj izjavi rekao da je to dobar smer međunarodnih odnosa kojim se kreće naša Država. Podržavam ga u njegovom zaključku i dodajem da naša diplomatija ne sme da zanemari ni Zapad kao ni Istok. Posebno iz razloga što na svojoj teritoriji ima de fakto domaći problem koji se rešava u međunarodnim okvirima-Kosovo i Metohiju.

Rekao je Jovanović i zaključio:

Advertisements

-Na sastanku su još imenovani i novi poverenici Gradskih i opštinskih odbora Unije MOST. Obzirom da naše članstvo svakodnevno raste i naša organizaciona struktura mora da jača!

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *