OVAJ JE ZREO ZA LUDNICU! Optužio Putina da je osnovao OVK!? NASTAVLJA SE PRLJAVA ANTIRUSKA KAMPANJA

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović tvrdi da je Putin obučavao Šiptare dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj. To je nastavak kampanje koja treba da Srbima ogadi Ruse i Rusiju

Samozvani bezbednosni stručnjak Darko Trifunović optužio je juče predsednika Ruske Federacije Vladimira Vladimiroviča Putina da je osnovao OVK, odnosno da je obučavao albanske teroriste dok je bio šef KGB u Istočnoj Nemačkoj!?

Trifunović je, gostujući u Jutarnjem programu TV Hepi, rekao da je ova zločinačka organizacija osnovana sredinom osamdesetih godina prošlog veka i da je ključni čovek u njenom stvaranju bio Putin, u to vreme prvi čovek sovjetske obaveštajne službe u Berlinu?!

Teorija bez pokrića

Trifunović je juče za Informer ponovio svoje sumanute tvrdnje i rekao da stoji iza svega jer navodno poseduje dokumente Savezne službe državne bezbednosti bivše Jugoslavije u kojima ovo piše!?

Prema njegovim rečima, Albanija i Istočna Nemačka osamdesetih godina 20. veka bile su pod punom kontrolom sovjetskih službi, koje su i osnovale OVK.

To je američko čudovište

OVK je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA

Stefan Stamenkovski, lider ‘Zavetnika’

– OVK je osnovana osamdesetih godina pod nazivom Staljinističko-lenjinistički pokret Albanaca za odvajanja od Jugoslavije. Ova organizacija napravljena je od strane Štazija, tajne službe Istočne Nemačke, i albanske tajne službe Sigurimi. U to vreme, Albanija i Istočna Nemačka bile su pod kontrolom sovjetskih službi. Čovek koji je bio ključan u stvaranju šiptarske terorističke organizacije bio je lično Putin. On je u to vreme vrbovao i Angelu Merkel da radi za Moskvu. Sve ovo ne govorim ja, već stoji u dokumentima Savezne službe državne bezbednosti Jugoslavije – tvrdi Trifunović, koji zanemaruje činjenicu da je OVK, po svim relevantnim izvorima, osnovana tek 1993. godine, a da je Putin bio agent KGB u Istočnoj Nemačkoj od 1985. do 1989. godine.

Komentarišući ove navode, bezbednosni stručnjak Milan Petrić ističe da je Trifunovićeva teorija bušna sa više strana.

 Ova tvrdnja o Putinu uopšte ne pije vodu jer on u to vreme nije imao ovlašćenja za takve krupne međunarodne programe. Uostalom, da je to istina, Rusija bi valjda i danas rukovodila terorističkom OVK. To znači da do ratova na Balkanu ne bi ni došlo, jer Rusija ne bi huškala jednog saveznika na drugog. Sumnjam da je i ova tvrdnja deo antiruske propagande. Ona se uklapa u sve učestalije teorije da je Rusija kriva za sve krize čiji su pravi autori NATO pakt i EU  naglašava Petrić.

SRBIJA ZBACILA OKOVE ZAPADA: Šargarepa u obliku članstva u EU više nije realna – PRIMENA SILE VIŠE NIJE MOGUĆA!

Lider ‘Zavetnika’ Stefan Stamenkovski kaže da je Darko Trifunović poznat kao neko ko za račun zapadnih mentora koristi svaku priliku da pljuje po Rusiji i Rusima.

– Trifunović je poznat i po tome što se lažno predstavlja da je redovni profesor Fakulteta bezbednosti, pa je i sam dekan fakulteta morao otvorenim pismom da to demantuje i da se ogradi od ovog samozvanog profesora i eksperta. Najbolji pokazatelj o tome koliko je ostrašćen jeste nivo laži i neistina kojima se služi i kada je u pitanju OVK. To je teroristička organizacija koju su osnovali, finansirali, obučavali i pomagali samozvani eksperti SAD i CIA. Sa druge strane, Ruska Federacija i Putin zastupaju stav o nedeljivosti naše teritorije i ne prihvataju da se prekraja međunarodno pravo i Rezolucija 1244. Upravo ruskim lobiranjem sprečen je ulazak ‘Kosova’ u Unesko i Interpol – podseća Stamenkovski.

Ništa bez dokaza

Politikolog Aleksandar Pavić kaže da za ovakve krupne optužbe moraju da postoje jasni dokazi.

Advertisements

– Kada neko iznosi tako ozbiljnu optužbu na račun bilo koje javne ličnosti, a pogotovo predsednika najmoćnije nuklearne sile na svetu, a uz to još i Srbiji bliske savezničke zemlje, morao bi za to da iznese ozbiljne dokaze da bi bio ozbiljno shvaćen. U ovom slučaju, nikakvi dokazi nisu ponuđeni, tako da je i optužba neozbiljna. S druge strane, ako poseduje dokumente, moraće da ih pokaže, inače je ovo samo tvrdnja bez pokrića – zaključuje Pavić.

Izvor: informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *