Ovo je CV Nikole Tesle, da li bi ga danas neko zaposlio?

Dostignuća Nikole Tesle i njegov doprinos svetu je nemerljiv. Najveći naučnik svih vremena ostavio je iza sebe gomilu inovacija koje do danas niko nije uspeo da praktično primeni. Neke, možda najvažnije, bile su temelj za ono na šta se danas svakodnevno oslanjamo – električna energija, kompjuter, internet…

Ipak, u današnjem svetu gde je karijera i iskustvo kapital, kada se konstantno juri da se doda još neka stavka u radnoj biografiji, da bi se zasenio potencijalni poslodavac, neko je napravio CV najvećeg uma svih vremena, Nikole Tesle.

Foto: Hrvoje Merki/LinkedIn

Iskustvo skromno, obrazovanje takođe. Govorio je, pored srpskog koji mu je bio maternji, engleski, nemački i češki, doduše ovaj poslednji je više razumevao, nego što ga je govorio.

Dakle, iz onoga što o njegovom životu znamo, biografija sasvim prosečna. Međutim, genijalnost, način razmišljanja i inovativnost nemaju svoju rubriku u ovoj klasičnoj formi na osnovu koje poslodavci selektuju kandidate danas.

Sada, pitanje je za poslodavce da li bi zaposlili osobu sa ovakvim radnim iskustvom? Doduše, ima i onih kome je način razmišljanja važniji od iskustva, seminara i drugih parametara iz radne biografije, pa bi se sigurno i danas našao neko ko bi Nikoli Tesli pružio šansu za, recimo, plaćenu praksu.

Advertisements

Dakle, poslodavci, da li biste ga zaposlili?

Izvor: Nova ekonomija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *