Penzioner sa protesta u KG: Hteo sam da pokažem da nisu svi penzioneri bez mozga. Zlikovac mi je oteo 4.000 evra

Penzioner sa protesta u KG: Hteo sam da pokažem da nisu svi penzioneri bez mozga. Zlikovac mi je oteo 4.000 evra

Penzioner Slobodan Stefanović, koji je priveden sinoć posle protesta u Kragujevcu, kazao je za N1, nakon što je proveo noć u bolnici zbog visokog pritiska, da je nošenjem makete vešanog penzionera od stiropora hteo da pokaže da “nisu svi penzioneri bez mozga”.

“Da i ti mladi vide da nismo svi penzioneri bez mozga, da ima nas koji razmišljamo”, kazao je penzioner.

Na pitanje šta je razlog njegovog nezadovoljstva, Stefanović kaže da je njemu i supruzi “oteto 4.000 evra”. “Meni i supruzi je ovaj, ja moram da ga na nazovem jedinim imenom kojim mogu, a to je zlikovac, oteo oko 4.000 evra. To je za mene bogatstvo. I ko zna šta sam sve mogao s tim novcem da uradim”, kazao je Stefanović.

Kragujevačka policija privela ga je sinoć jer je na protestu u tom gradu nosio improvizovana vešala sa obešenom lutkom. Penzioner kaže da je ovim činom samo opisao istinu.

“Imao sam mnogo razloga za to. Kao što je i pisalo, samo je pisala istina. Gore u vrhu je pisalo ‘opljačkani penzioner’, što ja jesam. Napravio sam i figuru čoveka, na kojoj je pisalo ‘Ja, penzioner’, da bi, pošto su oni uglavnom polupismeni, da bi znali o kome se radi”, objasnio je.

Penzioner sa protesta u KG: Hteo sam da pokažem da nisu svi penzioneri bez mozga. Zlikovac mi je oteo 4.000 evra
Slobodan Stefanović, Foto: Screenshot

Policija u Kragujevcu demantovala je da je penzioneru Slobodanu Stefanoviću bila određena mera pritvora zbog improvizovanih vešala, koja je nosio na protestu u tom gradu, precizirajući da je on u policijske prostorije bio doveden po nalogu nadležnog tužilaštva.

“Apsolutno su netačne tvrdnje da je S. S, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Policijske uprave Kragujevac, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome”, navodi se u izjavi načelnice Policijske uprave Kragujevac Jasmine Rajković.

Odmah po dovođenju u stanicu njemu je omogućen zdravstveni pregled, a nakon što su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda, dodaje se u saopštenju.

Neposredno nakon što je doveden u prostorije PU Kragujevac, navodi kragujevačka policija, “ispred zgrade je došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar”.

Stefanović je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, tvrdi načelnica PU. “Zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku”, zaključeno je u saopštenju.

Advertisements

Njemu je sinoć pozlilo tokom saslušanja u policiji, pa je prebačen u bolnicu zbog hipertenzije, prenosi portal Pressek. On je noć proveo u bolnici, a jutros oko 7 časova je pušten. Kako je portal Pressek saznao od porodice, policija se ponašala korektno, a medicinsko osoblje u Kliničkom centru je bilo ljubazno.

Penzioner sa protesta u KG: Hteo sam da pokažem da nisu svi penzioneri bez mozga. Zlikovac mi je oteo 4.000 evra

Izvor: 021, Autor: 021. N1, Pressek