Pobednički selfi: Cipras stigao u prvu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji

Pobednički selfi: Cipras stigao u prvu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji

Grčki premijer Aleksis Cipras stigao je danas u prvu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji nakon potpisivanja Prespanskog sporazuma, i odmah po sletanju na skopski aerodrom na svom Tviter nalogu napisao da je “sleteo u Skoplje u istorijsku posetu zasnovanu na novoj strateškoj viziji: Grčka i Severna Makedonija moraju da budu partneri i saveznici”.

Ciprasa je na skopskom aerodrom dočekala ministarka odbrane Severne Makedonije Radmila Sekjerinska.

Grčkog premijera ispred zgrade vlade u Skoplju dočekao je njegov severnomakedonski kolega, Zoran Zaev, a nakon fotografisanja sa ministrima, premijeri Grčke i Severne Makedonije su napravili zajednički selfi.

Pobednički selfi: Cipras stigao u prvu zvaničnu posetu Severnoj Makedoniji
Foto: Balkanska

Ovu Ciprasovu posetu Republiči Severnoj Makedoniji, prvoj od sticanja nezavisnosti Makedonije 1991. godine, grčki mediji su nazvali istorijskom.

Cipras je u Severnu Makedoniju doputovao sa velikim brojem privrednih predstavnika Grčke, a nakon razgovora sa svojim domaćinom Zaevom, oni će održati konferenciju za novinare.

Foto: Balkanska

Cipras će se takodje sastati sa predsednikom parlamenta Taljatom Džaferijem.

U popodnevnim satima zakazan je poslovni forum na kojem je u delegaciji 70 grčkih privrednika iz velikih i srednjih grčkih kompanija.

Zbog posete Ciprasa u Skoplju je danas izmedju 9:30 do 20:00 uveden poseban režim saobraćaja u sisrem centru grada.

Inače, Cipras je u Skoplje doputovao sa suprugom, koja će se tokom posete družiti sa suprugom severnomakedonskog premijera, Zoricom Zaev, preneli su makedonski mediji.

Balkanska, Tanjug