Posle ledenog petka živa u termometru će se podići do 15 stepeni Celzijusovih i neće padati ispod nule

Posle ledenog petka živa u termometru će se podići do 15 stepeni Celzijusovih i neće padati ispod nule

Iako vam je to možda teško sada sa zamislite, ali posle sibirski ledenog petka živa u termometru će se podići čak do 15 stepeni Celzijusovih i neće padati ispod nule.

Posle ledenog petka živa u termometru će se podići do 15 stepeni Celzijusovih i neće padati ispod nule
Foto: Balkanska

Kako prognoziraju meteorolozi, to neuobičajeno toplo vreme za ovo doba godine očekuje se tokom sledeće nedelje, a najtopliji dan biće utorak, za kada je u Srbiji maksimalna dnevna temperatura prognozirana na čak 15 stepeni.

Inače, do polovine decembra nećemo se smrzavati, ne očekuje se ni sneg, biće malo kiše, magle i hladnih jutra, ali ni približno debelom minisu kakav imamo sada.

Đorđe Đurić, meteorolog “Weather2Umbrella”, kaže za “Blic” da će u subotu osvanuti veoma hladno jutro, u većini krajeva vedro, dok će u dolinama i kotlinama biti magle.

– Jutarnje temperature sutra će se kretati od -9 do -2, a tokom dana promenljivo oblačno i suvo. Najviša dnevna temepratura prognozira se od 0 na sevru do 9 na jugositoku Srbije. U Beogradu će biti oko 2. U Timočkoj i negotinskoj krajini, nasuprot tome, ostaće hladno, odnosno ledeno. temperature će se kretati od – 5 do 0. – kaže on.

U nedelju, kako kaže Đurić, biće pretežno sunčano i toplije, ali će ujutru biti slabog mraza.

U nedelju 10 stepeni

– Jutarnja će biti od – 2 do 0, dok će tokom dana živa u termomemtu skočiti i biće od 5 do 10 stepeni. Već u ponedeljak biće osetno toplije. Jutarnja će biti oko 2 stepena Celzijusovih, dok će najviša dnevna biti od 8 do 14 stepeni. Tokom dana se očekuje prolazno naoblačenje, ponegde i slaba kiša – kaće Đurić.

Prema njegovim rečima, u utorak će biti relativno toplo, uz naoblačenje koje će doneti kišu.

U utorak 15 stepeni

– Jutarnja temperatura biće do 8 stepeni, a maksimalna dnevna će se kretati od 10 do 15 stepeni, što je iznad proseka za početak decembra. U sredu se “vraćamo” u prosek decembra. Temperature vazduha će se vratiti na očekivane vrednosti. Jutarnja dnevna biće oko 2 dok će dnevne biti oko 10 stepeni Celzijusovih – navodi sagovornik “Blica”.

Kako Đurić navodi, takvo vreme će se nastaviti do početka naredne sedmice.

– Očekuju nas česta naoblačenja, slaba kiša, ali ostaje ovako toplo. Takvo vreme će biti do 10. decembra, odnosno do tada nema “na vidiku” zahlađenja. Ono se nazire pred kraj prve polovine decembra – zaključuje on.

Izvor: Blic