Predsednik o pritiscima za uvođenje sankcija Rusiji – POSLAO JASNU PORUKU ZAPADU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje u “Novom jutru” televizije Pink.

On je zapitao, po pitanju izjava zapadnih zvaničnika da je uvođenje sankcija Rusiji moralno pitanje, na koga je to Srbija izvršila agresiju 1999. godine, pa je našu zemlju napalo 19 zemalja.

– Što tako moralni i principijelni ne izvršite agresiju na Rusiju. Što ne uđete u Ukrajinu, da zaštitite njih. Morala ne možete da se držite jedan dan, a drugog dana moral i nije tako važan. Ja verujem da su ljudi iz EU mnogo pametniji od mene, mnogo snažniji. Mi smo mali, naše je da slušamo šta oni kažu – objasnio je Vučić.

Advertisements

Vučić dodaje da se postavlja pitanje – šta ćemo dan kasnije, ako dođe do konfrontacije.

– Mi smo prihvatili mnogo kompromisa. Mnogo smo progutali, ali nismo hteli da kažemo Vlada Srbije Vladi Kosova, zato što bi to bilo defakto priznanje. Mi to ne možemo da uradimo. Ja mislim da to razumeju i na Zapadu. Biće teško i za Srbe na Kosovu i Metohiji. Nas hoće da uvuku u sukob govoreći da smo mi ruske sluge. Ako pogledate danas hrvatsku štampu, oni pišu “Brisel je prozreo igru Beograda u BiH”. A kakvu igru, šta mi to igramo osim što ćutimo na svaku glupost koju čujemo. Šta je to Srbija uradila. Čime smo uvredili bilo koga – zapitao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *