Predsednik Vučić: Samo je rat alternativa a mi ne bi preživeli novi rat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija ne bi preživela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rešenje kosovskog pitanja

Upitan da prokomentariše izjavu specijalnog izaslanika američkog predsednika Donalda Trampa, Ričarda Grenela, o tome da je lažna vest da postoji plan SAD za brzo rešenje pitanja Kosova i Metohije, Vučić je rekao da je uvek govorio da pre svega treba sami da razgovaramo.

„Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umešaju, svi će da traže pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo“, rekao je Vučić novinarima posle obilaska radova na Klinci za infektivne i tropske bolesti u Beogradu, prenosi portal B92.

Vučić je postavio pitanje novinarima: „Da li možete da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?“.

Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo“, naveo je Vučić.

On je dodao da Srbiji sukobi nisu potrebni već decenije mira.

Advertisements

„Nama su potrebne decenije mira jer bi jedino tako imali svud po Srbiji nove klinike. Mi to ne bismo organski preživeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svetskog rata, ratova devedesetih… mi to ne bi preživeli. Potrebna nam je pametna politika“, izjavio je Vučić.

Izvor: Sputnjik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *