Preminuo redovni profesor FPN-a dr Ivan Radosavljević

Sa velikim žaljenjem obaveštavamo da je profesor dr Ivan Radosavljević, redovni profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu, preminuo 13. januara 2020. godine u 70-oj godini posle duže bolesti.

Profesor Radosavljević diplomirao je na Fakultetu političkih nauka 1973. godine, gde je magistrirao 1981, a doktorirao 1993. godine.

Poslednji ispraćaj profesora Radosavljevića obaviće se u subotu 18. januara 2020. godine na Novom groblju u 16.30. časova.

***

Advertisements

Profesor dr Ivan Radosavljević rođen je 6. septembra 1950. godine u Vrnjačkoj Banji. Bio je redovan profesor na Fakultetu političkih nauka gde je predavao na predmetima Osnovi metodologije političkih nauka, Metodologija politikoloških istraživanja sa statistikom, Analiza političkih procesa i Analiza verskih konflikata. Svoju dugogodšnju univerzitetsku karijeru započeo je davne 1972. godine kao student-saradnik na Fakultetu političkih nauka u Beogradu gde je magistrirao 1981, a doktorirao 1993. godine. Od 1996. do 2000. godine bio je Prodekan za osnovne studije. Profesor Radosavljević obavljao je mnoge funkcije u univerzitetskoj zajednici, bio je potpredsednik Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje do svoje smrti. Autor je značajnih naučnih dela, začetnik i osnivač svetski priznate hipotetičko-deduktivne metode u naučnim istraživanjima, učesnik u mnogobrojnim istraživačkim projektima i dobitnik je Oktobarske nagrade grada Beograda, kao i drugih priznanja i odlikovanja.

Izvor: fpn.bg.ac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *