Promovisan novi politički blok u Srbiji “Nacionalni centar”

Promovisan novi politički blok u Srbiji “Nacionalni centar”

Pred prepunom salom u opštini Stari grad, 27. novembra svečano je predstavljen novi politički blok “Nacionalni centar”. Stožer i nosioc ovog političkog bloka je Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, piše Jutarnji GLASnik.

Promovisan novi politički blok u Srbiji "Nacionalni centar"
Foto: Jutarnji GLASnik

Predstavljanju Nacionalnog centra prisustvovali su predstavnici ambasada Rusije i  Slovačke, crkveni velikodostojnici, predstavnici SANU, i predstavnici brojnih političkih organizacija, udruženja i pokreta, kao i drugi učesnici u javnom životu Srbije.

Nacionalni centar je nastao sa idejom da članovi prihvate ustavnu obavezu, da je Srbiji najveća imovina i interes njene granice, zakoni, institucije i građani. Nacionalni centar je stvoren da vrati poverenje građana u Srbiju i njene pre svega državne institucije, i da sve ono što pripadnici Nacionalnog centra budu činili, moraju da čine za Srbiju, rečeno je na ovom skupu, prenosi portal Jutarnji GLASnik.

Pogubno delovanje aktuelne vlasti, kao i posledice takve politike koje su prouzrokavale ekonomski i moralni pad života u Srbiji prikazano je u kratkom filmu koji je prezentovan prisutnima.

Foto: Jutarnji GLASnik

Najavljen je kao beskompromisni borac za bolje sutra, domaćin, učesnik u političkom životu Srbije preko 30 godina, čovek koji je jednako srdačno priman i u Moskvi i u Vašingtonu, u Londonu, u Parizu i u Pekingu i kao čovek koji je uvek nosilac ključnih političkih promena, skupu se na kraju obratio osnivač i stožer Nacionalnog centra, predsednik Nove Srbije, Velimir Velja Ilić.

Advertisements

Velimir Ilić je pozvao sve ljude koji žele istinski jaku i institucionalno stabilnu Srbiju, državu u kojoj će zakon važiti za sve, u kojoj će se poštovati Ustav i sprovesti lustracija, da se pridruže Nacionalnom centru.

Izvor: Jutarnji GLASnik