Rašković Ivić: Nije narod na Kosovu za džabe patio da bi ga neko jednim potpisom samo tako otpisao

Rašković Ivić: Nije narod na Kosovu za džabe patio da bi ga neko jednim potpisom samo tako otpisao

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić doživeo fijasko nametanjem teme o “razgraničenju”, pošto se u tu “avanturu” upustio bez konsultacija u Srbiji i inostranstvu.

“Sada za taj fijasko optužuje opoziciju i deo Srpske pravoslavne crkve. Skriva se iza najave da će raspisati referendum na kojem će se narod izjasniti”, rekla je Sanda Rašković Ivić u beogradskoj opštini Zemun tokom akcije Narodne stranke “Jedan potpis menja sve”.

Potpredsednica Narodne stranke je upitala kako bi referendum o Kosovu i Metohiji izgledao u postojećim medijskim uslovima.

“Svako pominjanje i dobronamerno ukazivanje da Vučić kao predsednik Srbije daje izjave koje su u koliziji sa Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i srpskim nacionalnim interesima biva provučen kroz blato i medijski satanizovan, i to ne samo opozicija, nego su krenuli i na monahe SPC”, rekla je ona.

Sanda Rašković Ivić navela je da Vučić nema nikakvu platformu koju mu je dala Vlada Srbije i parlament da bi razgovarao i dogovarao se o Kosovu i Metohiji i dodala da je predsednik Srbije pokrenuo takozvani unutrašnji dijalog koji je više ličio na monolog.

“Upravo da bi predupredila blickrig koji se sprema sa referendumom, Narodna stranka je pokrenula akciju prikupljanja potpisa građana ‘Jedan potpis menja sve’ protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN”, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Ona je istakla da je cilj akcije da pokaže srpskoj i međunarodnoj javnosti i samom Vučiću koliko ima ljudi koji se protive stolici Kosova u UN.

“Nije narod na Kosovu za džabe patio i istrajavao da bi ga neko jednim potpisom samo tako otpisao i učinio sve građane Srbije saučesnicima najveće bruke u istoriji Srbije – predaji Kosova i Metohije”, ocenila je Sanda Rašković Ivić.

Advertisements

Akcija Narodne stranke “Jedan potpis menja sve” nastavljena je ovog vikenda u više od 15 gradova širom Srbije.

Izvor: NOVI MAGAZIN