Raspisana međunarodna poternica za Gruevskim

Raspisana međunarodna poternica za Gruevskim

Skoplje — MUP Makedonije objavio je međunarodnu poternicu za bivšim makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao zatvorsku kaznu.

Raspisana poternica za Nikolom Gruevskim
Foto: vmro-dpmne.org.mk

Kako se navodi u poternici objavljenoj na sajtu MUP, Nikola Gruevski, koji je rođen ; 31. avgusta 1970. u Skoplju, traži se zbog privođenja na izdržavanje kazne zatvora od dve godine.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Makedonije Oliver Spasovski u jednoj televizijskoj emisiji rekao da je krivični sud u Skoplju doneo rešenje o raspisivanju međunarodne poternice za Gruevskim.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije zatražilo je popodne od suda da donese to rešenje nakon što je od mađarskih vlasti dobilo potvrdu da se odbegli bivši makedonski premijer Nikola Gruevski nalazi u Mađarskoj i da je u toj zemlji zatražio politički azil.

Poslanik i bivši premijer, za kojim je u Makedoniji raspisana poternica, napisao je ranije danas na Fejsbuku (facebook.com/Ngruevski) da je u Budimpešti i da je od vlasti Mađarske zatražio azil.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije juče je objavilo nacionalnu poternicu za Gruevskim jer se u zakonskom roku nije javio na izdržavanje kazne zatvora od dve godine na koju je osuđen zbog protivzakonite kupovine luksuznog blindiranog “mercedesa” kada je bio premijer.

Advertisements

Izvor: B92