Rističević: Sramota je da je sudija Majić oslobodio Gnjilansku grupu i još uvek je sudija

Rističević: Sramota je da je sudija Majić oslobodio Gnjilanskuu grupu i još uvek je sudija

Vladajuća većina danas je u Skupštini Srbije tokom rasprave o amandmanima uputila kritike na račun predsednika Apelacionog suda Miodraga Majića koji se usprotivio uvođenju doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica bez mogućnosti uslovnog otpusta.

O stavovima Majića o izmenama Krivičnog zakonika o kom je rasprava završena u petak 17. maja, govorili su pošto je sudija juče učestvovao u emisiji “Utisak nedelje” u kojoj je bilo reči o tom zakonu. Kritike na račun Majića i sumnju u njegovu nezavisnost u radu izrazili su ministarka pravde Nela Kuburović koja prisustvuje sednici parlamenta, predsednica parlamenta Maja Gojković, šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević.

Poslanik Narodne seljačke stranke Marjan Rističević rekao je da je Majić sudija koji je zajedno sa sudijom Omerom Hadžiomerovićem oslobodio “verovatno za novac” Gnjilansku grupu.

Rističević: Sramota je da je sudija Majić oslobodio Gnjilanskuu grupu i još uvek je sudija
Screenshot

“Ja tvrdim da je to koruptivna stvar i da su Albanci kupili tu presudu i prava je sramota da sudija Majić još uvek bude sudija Apelacionog suda, a kamoli da nastupa u javnosti posle takve sramne presude, koju je doneo na štetu Srba, srpskog stanovništva i čovečanstva uopšte”, rekao je Rističević.

Ministarka pravde Nela Kuburović je o sudiji Miodragu Majiću rekla da je pitanje koliko je nezavistan i samostalan u radu “neko ko je 2009. godine mogao da bira da li će da ide u Viši sud u Beogradu ili Apelacioni sud, kada su njegove kolege kojima je bio predsednik suda u najvećoj meri ostale bez posla”.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je kazao da Majić treba da sveže maramu oko očiju kao Justicija rimska boginja i onda na tas od vage stavi silovano dete od tri godine, a na drugi čoveka koji je tako nešto uradio, pa onda kaže šta je pravda.

“Suočavamo se sa jednom bujicom licemerja, lažnog humanizma koji dolazi od onih koji besumučno iz dana u dan vode kapmanju protiv predsednika Srbije Aleksdra Vučića, Vlade Srbije, ministra pravde i poslanika vladajuće većine. Onih koji nam sada govore kako je nečovečan Tijanin zakon, a bio je čovečan kada su Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Boško Obradović, Marinika Tepić i Aleksandra Jerkov pokušali da zloupotrebe oca ubijene devojčice Tijane u političke svrhe, kada su se skupljali potpisi za donošenje zakona”, rekao je Martinović.

Advertisements
Rističević: Sramota je da je sudija Majić oslobodio Gnjilanskuu grupu i još uvek je sudija

On je kazao da je “država jača od Majića i onih koji stoje iza njega”.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *