Savez za Srbiju: Brnabić je jeftin potparol SNS-a u Ujedinjenim nacijama

Savez za Srbiju: Brnabić je jeftin potparol SNS-a u Ujedinjenim nacijama

Savez za Srbiju (SzS) ocenio je danas da predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovo dokazuje da nije dostojna funkcije koju obavlja i da je svoju ulogu svela na “banalno podilaženje liku i delu Aleksandra Vučića”.

“Umesto da boravak u Njujorku na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija iskoristi da obavi što veći broj sastanka sa najvažnijim svetskim zvaničnicima u interesu Srbije i njenih građana, ona svoju energiju troši na blaćenje i klevetanje opozicije, izigravajući jeftinog portparola SNS-a”, navodi se u saopštenju SzS.

Premijerka Ana Brnabić ranije je izjavila, komentarišući pokušaje kosovskih lidera da prisustvuju sednici u Njujorku, da i pojedini srpski opozicionari “po hodnicima UN pokušavaju da uhvate što više zvaničnika”.

Screenshot/ N1

“Jedini lider opozicije koji prisustvuje 73. zasedanju GS UN je Vuk Jeremić kao bivši predsednik Generalne skupštine UN, a ne kao predstavnik srpske opozicije. Upravo zbog obavljanja te funkcije, Jeremić ima doživotnu pozivnicu za glavna zasedanja Generalne skupštine UN i boravi tamo kao nekadašnji visoki međunarodni zvaničnik, a ne kao predstavnik srpske opozicije”, navela je ta organizacija.

Savez je naveo da Jeremić ne mora nikoga da tajno juri po hodnicima, kao što “maliciozno i nedostojno insinuira” predsednica Vlade, a u saopštenju je ocenjeno i da je “upravo njen boravak u sedištu UN-a bio potpuni fijasko”, jer kako se dodaje “premijerka bez uticaja u vlastitoj državi očigledno nikom ne može biti relevantan sagovornik.

“Izjednačavanjem učestvovanja Jeremića na generalnoj skupštini UN sa boravkom Hašima Tačija i Bedžeta Pacolija u Njujorku, Ana Brnabić je još jednom pomerila standarde političkog licemerja, nanoseći štetu ugledu funkcije koju obavlja i zemlje koju predstavlja”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Beta