Savezu za Srbiju se priključilo deset organizacija i grupa građana

Savezu za Srbiju se juče priključilo deset organizacija i grupa građana

Savezu za Srbiju se juče priključilo deset organizacija i grupa građana, a kako je rekao jedan od lidera tog saveza Dragan Đilas otvoreni su za sve one koji žele da promene aktuelnu vlast i ceo sistem u Srbiji.

Savezu za Srbiju se juče priključilo deset organizacija i grupa građana
Screenshot

Savezu su pristupili pokret “Protiv diktature”, Pokret veterana Srbije, organizacija “Pokret za porodicu”, GG “Pirotska nova snaga”, udruženje građana iz Gornjeg Milanovca “Mladi Milanovac”.

Deo Saveza postao je i “Pokret za naš grad” iz Kragujevca, udruženje građana “Izbor postoji iz Bora”, “Socijalistički pokret iz Srbije” iz Obrenovca, “Glasno za omladinu” iz Bora, kao i “Pokret za bezbednu Srbiju”.

Đilas je rekao da žele da se delovanje saveza proširi na celu Srbiju i da narednih nedelja očekuje da se savezu priključi još organizacija.

“Mi smo otvoreni za sve organizacije, nikoga ne zovemo, niti prisiljavamo, otvoreni smo za saradnju sa svima koji misle da mogu da daju svoj doprinos Savezu za Srbiju”, rekao je Đilas odgovarajući na pitanje povodom odluke Demokratske stranke Srbije da se ne priključi savezu.

Vladimir Stojičević iz pokreta Glasam za omladinu rekao je da su se priključili savezu jer žele da se bore protiv loše politike aktuelne vlasti koja svake godine iz zemlje otera oko 60.000 mladih, od kojih je svaki sedmi sa fakultetskom diplomom.

On je kazao da se Savez za Srbiju bori da vrati mlade i da su jedina alternativa aktuelnoj vlasti.

Na konferenciji za novinare došlo je i do prepirke između osnivača Saveza za Srbiju Dragana Đilasa i glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana Vučićevića.

Vučićević je povodom tužbe koju je Đilas protiv njega podneo zbog govora mržnje pitao zašto Đilas misli da bi on trebalo da ide u zatvor.

Đilas nije želeo da odgovara na pitanja Vučićevića ni pitanja televizije Pink navodeći da to nisu medijske kuće već “kuće mržnje”.

“Ovo je konferencija za novinare i odgovaram samo na pitanja novinara, a Pink i Informer su kuće mržnje, a ne medijske kuće. Ja sam srećan što ste ušli u prostorije saveza, naša vrata su otvorena, ali odgovaraću samo na pitanja novinara”, rekao je Đilas.

Prepirka je još neko vreme nastavljena posle završetka konferencije.

Izvor: Beta