Sergej uzdrmao vladajuću koaliciju

Da li je u stvari Vučic iskoristio Sergeja da se otarasi SPS ?

Nož u leđa Vučiću! Ivica Dačić, predsednik SPS, koji je sa SNS u koaliciji, udružio se sa opozicijom i sa liderom Saveza za Srbiju Draganom Đilasom i prvim čovekom Pokreta slobodnih građana Sergejem Trifunovićem, s kojima zajedno udara na Vučića.

Kako saznaje Srpski telegraf, Vučić je sazvao hitnu sednicu Predsedništva SNS, na kojoj će jasno poručiti svojim stranačkim kolegama da su sami u borbi za Srbiju, te da ni na koga drugog ne mogu da računaju.

-To će biti prva tačka dnevnog reda. Vučić će o svemu što se dešava obavestiti ljude sa kojima u stranci najbliže sarađuje. Tražiće od njih da definitivno shvate da se više ni na koga ne mogu osloniti i da to najozbiljnije shvate i prihvate. Uostalom, zar mislite da je slučajno što za dve godine niko iz SZS i PSG nije nijednom, ali bukvalno ni jedan jedini put, napao Dačića. Ili što se lider SPS tako retko oglašava dok traju besomučni napadi na Vučića. Setite se, na primer, situacije kada je opozicija opkolila zgradu Predsedništva Srbije dok je predsednik bio unutra – objašnjava naš sagovornik iz samog vrha SNS.

Ovakav tektonski potres u vladajućoj koaliciji razumljiv je nakon što je Sergej Trifunović, gostujući u jednoj TV emisiji, zajedno sa Đilasom, rekao da ga Dačić non-stop zivka, te da mu se žali kada ga ovaj javno proziva.

-Dačić ima običaj da me zove zbog svega i svačega. U zadnjem razgovoru, obično kad ga ja ili Branislav Trifunović ispljujemo na televiziji, Dačić pita: „Pa što, mi smo drugari“ – naveo je, između ostalog, Trifunović.

Predsednik Vučić u petak je, odgovarajući na novinarsko pitanje, poručio da ne zna da li Trifunović laže, te da Dačić i SPS imaju pravo na svoje političko delovanje i da Dačić radi ono što je posao njegove partije.

-Ne mislim da je Trifunović neki istinoljubiv čovek, ali nemam razloga ni da sumnjam u to što je rekao. Jeste primetili da sam ja uvek jedina meta ili neko od ljudi iz SNS? Niti se ljutim na Trifunovića, niti na Dačića, to su njihove kombinacije – rekao je Vučić.

On je istakao da ništa ne očekuje ni od SPS, niti od političkih protivnika, te da je jasno da SNS mora dobro da se pripremi za naredne izbore.
Analitičar Marko Matić kaže da je, iako nema previše razloga da se veruje Trifunoviću, činjenica da su Dačić i SPS više puta u prošlosti pokazali da su skloni političkoj trgovini i verolomnom ponašanju kada im to donosi korist.

-Zato je ključno da SNS zadrži natpolovičnu većinu na predstojećim izborima kako ne bismo kao država ponovo postali taoci ucena malih partija od kojih zavisi formiranje većine. U tom smislu SPS može da bude koristan partner, kada od njih ne zavisi većina, ali i veoma opasan i beskrupulozni ucenjivač kada se ta stranka nađe u poziciji da od nje bilo šta suštinski zavisi – kaže on za naš list.

Izvor: Republika.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *