Slaviša Ristić: Na severu КiM stvari mogu da se vrate na “predbriselsko” stanje bukvalno za jednu noć ali Vučić za to nema ni hrabrosti ni volje

Slaviša Ristić: Na severu КiM stvari mogu da se vrate na “predbriselsko” stanje bukvalno za jednu noć ali Vučić za to nema ni hrabrosti ni volje

 “Više nas plaši Vučićeva olovka nego okupacija”

Na severu Кosova i Metohije stvari mogu da se vrate na “predbriselsko” stanje, kada smo mi kontrolisali situaciju, bukvalno za jednu noć, ali se bojim da Aleksandar Vučić za to nema ni hrabrosti ni volje – kaže narodni poslanik Slaviša Ristić, pripadnik udruženja “Otadžbina” i poslednji gradonačelnik Zubinog potoka koji je bio biran u skladu sa srpskim pravosudnim sistemom, u intervjuu za najnovije izdanje emisije “RasPravda”.

– Ako vlast u Beogradu hoće da joj verujemo, neka raspiše izbore na Кosovu i Metohiji, ali po srpskom Ustavu i srpskim zakonima. Gradonačelnici sa severa КiM su podneli ostavke, pa onda neka Maja Gojković raspiše izbore. Lepo je što nas Marko Đurić poziva na gandijevski otpor, koji mi inače vršimo već dvadeset godina, ali dok ne ispune ovaj uslov koji sam naveo ne možemo da im verujemo – dodaje Ristić.

– Кosovo i Metohija je okupiranom, a što je okupirano može biti vraćeno. Nas ne plaše okupatori, ali nas plaši olovka koja se nalazi u rukama Aleksandra Vučića. To je nešto što može za sva vremena da se u ime Srbije odrekne Кosova i Metohije. Sa ovakvom vlašću, sigurno nećemo sačuvati srpsku pokrajinu.

– Naš narod na Кosovu i Metohiji je nažalost jedini koji je tamo ostao u odbrani srpske državnosti, isto kao i pre deset godina, s tom razlikom što je danas daleko slabije organizovan nego što je to bilo ranije – kaže narodni poslanik.

Ristić se podsetio i velike hajke koju su protiv njega pokrenuli predstavnici vlasti i režimski mediji pre nekoliko meseci, kada su ga, zbog otvorenog pisma ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, optužili da poziva na ubistvo Aleksandra Vučića:

– Vladimiru Putinu sam pisao jer sam hteo da upoznao rusku javnost sa činjenicom da ih Alekandar Vučić laže i da na talasu proruske priče, a pre svega uz pomoć proruskih birača u Srbiji, on vodi antiruski i pro-NATO politiku. Nismo znali da će to pismo imati toliki odjek u samoj Rusiji, a da budem iskren nisam očekivao ni da će izazvati onoliku buru u domaćoj javnosti, pre svega kod vlasti. Iz ruske Dume nam je bio stigao poziv, što nas je baš iznenadilo, pogotovo zbog toga što je Sergej Železnjak ranije dolazio ovde na predizborne skupove Srpske napredne stranke. Ali zaista smo naišli na potpunu otvorenost sa njihove strane, rekli su nam da država Rusija nema nameru da menja svoj stav i da nije tačna uporna tvrdnja srpski vlasti, naročito Aleksandra Vučića, da će Rusija podržati svako rešenje za КiM koje napravi Aleksandar Vučić. Ukazali smo im na opasnost od ulaska Srbije u NATO, sli u Rusiji su već bili svesni toga, dobili smo potvrdu sa njihove strane da im je jasno da je krajnji cilj Zapada i srpskih vlasti da Srbiju uvedu u NATO.

Advertisements

 Autor i voditelj: Miodrag Zarković

Slaviša Ristić: Na severu КiM stvari mogu da se vrate na “predbriselsko” stanje bukvalno za jednu noć ali Vučić za to nema ni hrabrosti ni volje