SRBIJA NE TREBA DA BRINE Predsednik Vučić je opet bio u pravu kad je na vreme obezbedio mleko u prahu, svega imamo dovoljno

Kao što je u doba pandemije bilo skoro nemoguće naći respiratore, na svetskom tržištu nema ovog proizvoda ni za lek, a zahvaljujući tome što je predsednik naše zemlje na vreme mislio o tome, kupljeno je 2.000 tona, a uskoro nam stiže prvih 500 kilograma ovog suvog zlata.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija kupila ukupno 2.000 tona mleka u prahu, od čega je u utorak utovareno 500 tona za transport u našu zemlju.

Vučić je rekao da je situacija sa mlekom u prahu i drugim namirnicama postala slična kao sa respiratorima na početku pandemije, kada se dešavalo da zemlje preotimaju jedna drugoj nabavku ako više ponude. Napomenuo je da su pojedini pitali ranije šta će nam toliko mleko u prahu i dodao da je, na primer, jedna fabrika sladoleda tražila juče 20 tona mleka u prahu, zato što ne mogu da ga pronađu na tržištu i dodao da je to tek prvi zahtev koji će uslediti prema državi.

Koliko je bio u pravu kad je među prvima odlučio da nabavi ovu ključnu namirnicu u proizvodnji mleka, pokazale su činjenice – prvo je sredinom ovog meseca bezvodna mlečna mast dostigla rekordnu cenu od 7.111 dolara po toni, a onda je nedavno punomasno mleko u prahu skočilo na osmogodišnji maksimum.

Predsednik Vučić je, gostujući na TV Pink, rekao da su u Evropi opustošeni rafovi, dok je u našoj zemlji tržište osnovnim namirnicama stabilizovano, pošto su u početku ljudi nepotrebno kupovali velike količine brašna, ulja i drugo.

– Sve smo to izdržali i rafovi su nam puni i imamo ogromne rezerve i dalje – dodao je Vučić.

Advertisements

Celi tekst možete pročitati OVDE

Izvor: Alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *