Srbija u suzama! Mali Despot (12) preminuo

Despot Lazić (12), dečak iz Bajine Bašte koji je bolovao od neizlečive bolesti kože, preminuo večeras na Institutu za majku i dete u Beogradu, posle komplikacija na srcu koja je izazvala njegova osnovna bolest.

Nekoliko dana Despot je bio bez svesti, priključen na aparate, i iako su lekari činili sve da ga spasu, u tome nisu uspeli. Dečaku je tokom današnjeg dana dva puta stalo srce, lekari su radili reanimaciju, ali pomoći za hrabrog dečaka, nažalost, nije bilo.

Mediji su u leto 2015. godine objavili priču o Despotu Laziću, koji je od rođenja bolovao od bolesti zvane bulozna epidermoliza. Od glave do pete Despot je bio prekriven ranama.

– Treba biti psihički jak, pa sakriti suzu dok si uz njega. Tek kada ga savlada san, dobro se isplačem, pa i ja odem na spavanje. Svako jutro nova nada, ali i nje je sve manje – pričala je Despotova majka.

Kako je dečak rastao, tako su rane i modrice bivale sve veće, bolnije i krvavije. Taman kada se jedna smiri, na drugom delu tela – leđima, grudima, rukama, čelu, licu, svuda gde ima kože, buknula bi nova. Zbog bolova i svraba Despot već neko vreme nije mogao da stoji i hoda, stigla ga je i anemija. Unutrašnje organe spopali su plikovi, zbog čega je dečak mogao da jede samo kašastu hranu. Bolest nije dozvoljavala pravilan rad prstiju, pa su mu oni i na rukama i na nogama srasli jedan za drugi.

Poslednjih nedelja Despot je bio na Institutu za majku i dete. Njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo i iako je tim lekara dao sve od sebe da pomognu dečaku leptiru, u tome nisu uspeli.

Izvor: republika.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *