Srpska lista izlazi na izbore na severu Kosova

Srpska lista izlazi na izbore na severu Kosova

Politički predstavnici Srba sa Кosova i Metohije, okupljeni oko Srpske liste, izaći će na lokalne izbore za predsednike četiri srpske opštine na severu Кosova, koji su raspisani za 19. maj, a odluka je doneta nakon sastanka predstavnika Srba sa Кosova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, javila je Radio televizija Srbije(RTS)

“Mi se nikada nećemo odreći ni Кosova i Metohije ni naše države Srbije jer mi drugu državu nemamo. Važno je da nećemo dozvoliti ni Prištini ni međunarodnoj zajednici da na te političke pozicije dovedu Albance ili srpske marionete koje će raditi šta im kažu”, rekao je predsednik Srpske liste Goran Rakić na koferenciji za medije.

Poručio je da će Lista raditi zajedno sa Srbijom i biće jedinstvena.

“Nećemo biti marionete. Devedeset odsto glasova na prethodnim izborima ne daje nam za pravo da odustanemo. Borićemo se za opstanak i povratak našeg naroda na КiM”, rekao je Rakić, prenosi RTS.

Predsednici opština u severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu su u novembru podneli ostavke, nakon što je kosovska vlada uvela taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da srpski predstanici sa КiM i srpski narod neće dozvoliti Albancima da zauzmu sever Кosova.

“Srpski predstavnici neće dozvoliti albanskim političkim predstavnicima da bojkotom, preuzmu, zauzmu, okupiraju najodgovornije funckije Srba na КiM, i da im to posluži za dalju fragmentaciju srpskog političkog korupusa i preuzimanje kontrole”, istakao je Đurić.

Кako kaže, plan i nada Albanaca u Prištini bio je da će Srbi dobrovoljno da se sklone i da im prepuste upravljanje institucijama.

Srbi sa Кosova i Metohije će, kaže, odluku o daljim koracima i daljem delovanju doneti nakon dodatnih konsultacija nakon razgovora predsednika Vučića sa svim svetskim liderima, preneo je RTS.

Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *