STOKA IZ EUFORA BI DA KONTROLIŠE VUČIĆA! Tražili od direktora škole u Mrkonjić Gradu da ispitaju poklone predsednika Srbije!

Pripadnici Eufora uputili su danas telefonski poziv direktoru Gimnazije u Mrkonjić Gradu Zoranu Bijelajcu sa zahtevom da prekontrolišu opremu koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio Gimnaziji u ovom gradu prilikom posete u sredu. Reč je o 20 laptop računara, poklonu za kabinet informatike?!?

Direktor Gimnazije Bijelajac potvrdio je za “Novosti” da je dobio telefonski poziv iz Kancelarije Eufora iz Banjaluke i da su pitali da li mogu da dođu u posetu školi i da se raspitaju o poklonu predsednika Srbije.

– Odgovorio sam da takva poseta nije moguća bez odobrenja resornog ministarstva i tu je naša konverzacija završena – kaže nam Bijelajac.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Natalija Trivić, ministar prosvete i kulture Republike Srpske, koja je rekla da je Ministarstvo primilo informaciju od direktora Gimnazije iz Mrkonjić Grada, a u vezi najave pripadnika Eufora da bi hteli da dođu u školu kako bi proverili i pregledali opremu koju je poklonio Vučić.

– S obzirom na sve zakonske i druge akte kojima je regulisan rad, u škole ne sme da uđe niko bez posebnih ovlašćenja i bez upućenog zahteva. Pošto Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske nije primilo nikakav zahtev, nismo u mogućnosti da odobrimo bilo kakav ulazak pripadnika Eufora u prostorije Gimnazije u Mrkonjić Gradu – rekla je Trivićeva.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prilikom posete Mrkonjić Gradu, obišao je Gimnaziju i Mašinsku školu i obećao donaciju u vrednosti od 600.000 KM za ove škole kako bi se dodatno osavremenile. Ova donacija će tek biti uručena.

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *