SZS o sedam godina vlasti SNS: Bez slobodnih medija, korpumpirana i nesposobna vlada

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) ocenili su danas da je za sedam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS), Srbija dobila nesposobnu i korumpiranu vladu, medije koji su servis vlasti, zavisno sudstvo i obračun sa neistomišljenicima.

Lider Dveri Boško Obradović izjavio da su kriminal i korupcija glavna karakterisitka vlasti i da su u njih uključene i čitave porodice vodećih ljudi.

„Porodica Aleksandra Vučića – njegov otac i brat, porodica ministra finansija Siniše Malog, odnosno njegov brat, Brnabić i njen brat. I tako dalje“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare SZS-a.

On je podsetio na „aferu sa diplomom osnovnih studija“ ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i dodao da SzS neće odustati dok Stefanović zbog toga „ne podnese ostavku“.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kazao je da je Srbija tokom pregovora sa Prištinom „pravila ustupke ireverzibilnog karaktera“, a dobila samo obećanje da će se formirati Zajednica srpskih opština, što nije urađeno šest godina.

„Briselski dijalog doveo je do ukidanja srpskih institucije (policija, vojska) na severu Kosova, srpska vlast pristala je da se u tom delu primenjuju kosovski zakoni, Kosovo je dobilo međunarodni telefonski broj. Pregovorački proces se nije bavio bitnim pitanjima kao što je zaštita srpske imovine na Kosovu“, rekao je Jeremić.

Dodao je da je sever Kosova postao „najopasniji deo evropske teritorije“ i da se o statusu Kosova raspravljalo na „šarlatanski način po pariskim kafanama i restoranima u Njujorku“.

Predsedavajući SZS-a i predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je da sedam godina od formiranja prve vlade SNS-a, Srbija ima „pritisak na medije i pravosuđe i obračun sa neistomišljenicima“.

„Srbija se 2012. godine poredila sa Rumumnijom, Mađarskom i Bugarskom. Sada predsednik kaže da ćemo biti bolji od Albanije, Severene Makedonije i Bosne i Hercegovini“, rekao je Đilas.

Advertisements

Kazao je i da je Srbija od 16 zemalja centralne i istočne Evrope, poslednja po rastu BDP-a.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *